Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Sağlıklı tırnak bakımının ipuçları

Sağlıklı ve bakımlı tırnaklar, hem estetik açıdan hem de genel sağlık açısından önemli bir yere sahiptir. Temizlikten nemliliğe kadar birçok önemli noktayı keşfederek, tırnaklarınızı hak ettikleri bakıma kavuşturabilirsiniz.

Sağlıklı tırnak bakımının ipuçları

Sağlıklı Tırnak Bakımının İpuçları

Manikür yaptırsanız bile sağlıklı tırnaklara sahip olmak için aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurmalısınız.

Tırnaklarınızı her zaman temiz tutmaya özen gösterin, çünkü tırnak sorunlarınızın kaynağı bakteriler olabilir. Gün içinde sık sık ellerinizi bol suyla yıkamalı ve ardından temiz, pamuklu bir havluyla kurulanmalısınız.

Kalıcı oje uygulamasından sonra tırnak bakımı büyük önem taşır. Tırnaklarınızı nemli tutmaya özen göstermelisiniz. Ojeleri çıkarmak için tırnaklarınıza zarar vermekten kaçının. Ayrıca, sıcak sudan uzak durun ve ellerinize maske uygulayın.

Tırnaklarınızı düzenli bir şekilde kesmek de önemlidir. Böylece tırnaklarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasına katkıda bulunursunuz. Tüm tırnakların düz ve eşit uzunlukta olmasına dikkat etmelisiniz.

Sağlıklı tırnak bakımının ipuçları

Evde tırnak bakımı nasıl yapılır?

Evdeki malzemeleri kullanarak güçlü tırnaklara kavuşabilirsiniz. Bazı kişiler vakit ayırıp maniküre gidiyor olabilir. Ancak tek başına manikür yeterli olmuyor. Bunun yanında tırnaklarınızı sık sık nemli tutmanız gerekir. Peki, tırnak bakımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Sağlıklı tırnak bakımının ipuçları

Elma Sirkesi 

Elma sirkesi tırnak etlerinin yumuşamasını sağlar. Güçlendirir ve büyümesini hızlandırır. Bir bardak ılık suya bir kaşık elma sirkesi eklediğinizde, birkaç dakika bekleyin. Daha sonra ellerinizi iyice yıkayın. Sonuçtan memnun olana kadar bunu düzenli olarak tekrarlayabilirsiniz.

Sağlıklı tırnak bakımının ipuçları

Kekik yağı

Kekik yağı, antibakteriyel özelliklere sahiptir. Tırnaklarınızı korumak için çay ağacı yağına alternatif olarak kekik yağını kullanabilirsiniz. Tırnak mantarı sorununuz varsa kekik yağına batırılmış bir pamukla tırnaklarınızı hafifçe ovalayın.

Sağlıklı tırnak bakımının ipuçları

Limon suyu ve karbonat

Tırnaklarınızı beyazlatmak için limon suyunu bir pamuk yardımıyla uygulayın ve 10 dakika bekleyin. Daha derinlemesine bir işlem istiyorsanız, limon suyu ve karbonatı macun kıvamına gelene kadar karıştırın ve tırnaklarınıza bir diş fırçası yardımıyla uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra tırnaklarınızı yıkayın.

Sağlıklı tırnak bakımının ipuçları

Salatalık

Eğer tırnaklarınız sıkça kırılıyorsa, bu sorunu çözmek için 5 dakika boyunca salatalık suyunda bekletebilirsiniz. Salatalık, A, E, B1, B2, B3 ve C vitaminleri ile kalsiyum ve demir açısından zengindir. Bu vitaminler ve mineraller tırnaklarınızı besleyerek kırılmalarını önlemeye yardımcı olur.

Sağlıklı tırnak bakımının ipuçları

Bal ve Yumurta Sarısı

Tırnaklarınızın mahvolmasını önlemek istiyorsanız, bal ve yumurta sarısı karışımını düzenli olarak kullanmalısınız. Yumurta sarısı A vitamini içerir. Böylece kırılgan tırnaklarınızın güçlenmesine yardımcı olur. Bir çay kaşığı balı bir yumurta sarısını kâse içerisine iyice karıştırın. Bu karışımı tırnaklarınıza ve çevresindeki deriye sürün. 15 dakika bekletip yıkayabilirsiniz.


Haber Kaynağı : 12punto

Cilt bakım