Kasım ayında hangi balıklar yenir? Hangi mevsimde hangi balık yenir?
Kırmızı et ve tavuk etine göre daha az düzeyde yağ ve doymuş yağ içeren balık omega 3’ün yanı sıra kaliteli proteinler, vitaminler ve mineraller yönünden çok zengin bir besin. Uzmanlara göre her ay mevsimine uygun balık yenmesi sağlık açısından oldukça önemli. Peki, hangi mevsimde hangi balık yenir? Kasım ayında hangi balıklar yenir?
Balık, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir gıdadır ve en önemlisi mevsimine göre balık tüketmektir. Kış mevsiminin dışında tüketilen hamsi ve palamut, yaz aylarında tüketilen lüfer ve kefalden pek bir şifa beklemek doğru değildir.
Denizlerin sıcaklık değişimi de, balıkların lezzeti ve miktarı üzerinde doğrudan etkili; bu yüzden sezonuna göre doğru balığı seçmek önemlidir.

HANGİ MEVSİMDE HANGİ BALIK YENİR?
Ocak: Bu ayın en lezzetli balıkları uskumru, lüfer, palamut ve istavrittir. Çinekop, tekir, kefal, kırlangıç ocak ayında en bol dönemini yaşayan balıklardır.
Şubat: Kalkan mevsiminin başlangıcıdır. Tekir, gümüş, hamsi, izmarit, kalkan, mersin, torik, kefal, levrek şubat ayında lezzetlidir.
Mart: Gümüş, izmarit, mezgit , kalkan, kaya balığı, mezgit, kefal, levrek, yayın balıkları mart ayının lezzetli ve bol bulunan balıklarındandır.
Nisan: Gümüş, izmarit, kalkan, mersin, barbun, levrek, kefal, kaya balığı lezzetlidir. Nisan ayında en fazla avlanan balıklar kalkan, levrek, mercandır.

Mayıs: Gümüş, izmarit, mercan, mersin, mezgit, levrek, kaya balığı en lezzetli balıklardır. Mayıs ayı deniz canlıları ve balıklar açısından çok zengin çeşitlilik gösteren bir aydır. Barbun, istakoz, levrek, tekir, dil balığı, pavurya, kılıç, kırlangıç, karides, iskorpit mayıs ayında lezzetle tüketilebilir.
Haziran: Mercan, akya, kaya balığı, mersin, orkinos, orfoz, sardalya, bu ayda tüketilebilen gereken balıklardandır.
Temmuz: Sardalya, çinekop, sarıağız, akya, orkinos, kaya balığı, trança, sinarit bu ayın en lezzetli balıklarıdır. İstavrit çok lezzetlidir.
Ağustos: Çinekop, sarıağız, sinarit, kaya balığı, orkinos, sarıkanat lezzetlidir. İstavrit yine en lezzetli balıktır.

Eylül: Kılıç ve sardalya balıkları hala lezzetlıdır. Lüfer, kolyoz, izmarit, barbun, çinekop, çipura, uskumru, kılıç, ve kırlangıç eylül ayında da çok bol avlanır.
Ekim: Balık sezonunun en canlı aylarından biridir. Barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça çok lezzetlidir. Palamutun en lezzetli zamanıdır.
Kasım: Lüfer, palamut, orfoz, sarıağız, tekir, torik, uskumru, kefal, sazan, yayın lezzetlidir. Kasım ve aralık lüferin en lezzetli zamanıdır. Kasım ayı torik akışının en yoğun olduğu zamandır.
Aralık: Uskumru, lüfer, palamut, torik lezzetlidir. Tekir bolca avlanır ve hamsinin de tam lezzetli olduğu zamandır.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar
Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı
Di-En Araştırma'nın İstanbul anketinde görülmemiş fark!
'Gözünün üstünde kaşın var' gibi bir dava!..
Bir bebek Norveç’te 340 bin dolar servetle, Türkiye’de 3900 dolar borçla doğuyor
Beşiktaş Kabataş'taki metro inşaatında çökme meydana geldi
Papa 14.Leo ziyareti, kalpgâh, kenar kuşak jeopolitiği ve dinler
CHP'li Günaydın'dan 'sahte diplomalı milletvekilleri' iddiasına açıklama
Şimdi de refakat eden kişi hastaneye kaldırıldı!
Avrupa aydınlanmasını ve ilerlemesini başlatan hareket; Türk Yürüyüşü...
Şule Çet cinayetinde hapis cezası alan Berk Akand tahliye olmuş