Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Metin Zakoğlu'na büyük şok: Murat Kurum şakası yüzünden AKM'deki gösterileri iptal edildi

Tiyatrocu Metin Zakoğlu'nun, Ferhan Şensoy’un 'Hayrola Kayrola' ve Gogol’un 'Bir Delinin Hatıra Defteri' oyunları için sözleşme imzaladığı AKM, beş gösteriyi iptal etti. Zakoğlu, Murat Kurum'la ilgili şakası nedeniyle sansür uygulandığını belirtti.

Metin Zakoğlu'na büyük şok: Murat Kurum şakası yüzünden AKM'deki gösterileri iptal edildi

Komedyen Metin Zakoğlu'nun, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) planlanan beş oyunu Kültür Bakanlığı tarafından iptal edildi.

Zakoğlu, AKP ile MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’la ilgili bir şaka yapması sonrasında kendisine sansür uygulandığını savunarak tepki gösterdi.

Buna göre, Zakoğlu’nun Ferhan Şensoy imzalı ‘Hayrola Kayrola’ isimli oyunu, şubattan beri AKM’de sahneleniyordu. Ancak ünlü komedyenin 7 Mayıs’taki gösterimin ardından ünlü komedyenin beş oyunu Kültür Bakanlığı tarafından iptal edildi.

Gazeteci Işıl Çalışkan'a konuşan Zakoğlu, "Şubat ayında Ferhan Şensoy’un Hayrola Kayrola için ve nisan ayında da Gogol’un Bir Delinin Hatıra Defteri isimli oyunlarımı oynamak üzere AKM yönetimi ile bir sözleşme imzaladık" diyerek şöyle devam etti:

'SORGUSUZ SUALSİZ OYUNLARIM İPTAL EDİLDİ'

"Ama son oyunda Murat Kurum’la ilgili yaptığım hiçbir hakaret içermeyen espri nedeniyle sansüre uğradım. Kurum’un Küçükçekmece’ye Anadolu Yakası'nda demesi üzerinden yaptığım şaka nedeniyle sorgusuz sualsiz bütün oyunlarım iptal edildi. İptal dilekçesinde bir uyarı gelmedi. Hakaret içeren hiçbir cümlem yok."

"Bu antidemokratik ve hukuksuz durumu asla kabul etmiyorum" diyen Zakoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Sanatçıların ağzı torba değildir, kimse büzemez. Ellerinde resmi kayıtlı belge olmadan son derece masum bir şakayla kimse sanatçıyı sanatçılara ait mekânlardan kovamaz. Bununla ilgili avukatlarım sözleşmenin feshiyle ilgili gerekli tüm birimlere başvurularını yapacağız.

Atatürk Kültür Merkezi, AKP kültür merkezi değildir. Adını Atatürk’ten almış, sanatçıların seyirciyle buluştuğu kıymetli bir kültür merkezidir. Kimse sanatçıya bir sansür uygulayamaz. Hem beni hem seyircilerimi mağdur edecek şekilde AKM’den atmak hangi cüretle yapılabilen bir davranıştır?"

İptal edilen oyunlar şöyle:

24 Mayıs: Bir Delinin Hatıra Defteri

29 Mayıs: Hayrola Kayrola

4-12-26 Haziran: Bir Delinin Hatıra Defteri


Haber Kaynağı : 12punto

Metin Zakoğlu Murat Kurum Atatürk Kültür Merkezi