Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Usta tiyatrocu Behzat Uygur: 'Bilet fiyatları herkesin ulaşabileceği seviyelere gelmeli'

Türk Tiyatrosu'nun usta ismi Behzat Uygur, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde açıklamalarda bulundu. Emekçilerin gününü en kalbi duygularıyla kutlayan Uygur, "Bilet fiyatları herkesin ulaşabileceği seviyelere gelmeli" dedi.

Usta tiyatrocu Behzat Uygur: 'Bilet fiyatları herkesin ulaşabileceği seviyelere gelmeli'

12punto.com.tr / Özel

40 yılı aşkın süredir tiyatro sahnesinde seyircilerle buluşan Behzat Uygur, 'Dünya Tiyatro Günü'nde duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Tiyatroda oynadığı karakterler, esprileri ve samimi tavırlarıyla izleyicinin kalbinde yer edinen babası Nejat Uygur'un ekolünü gelecek kuşaklara aktarmayı kendisine misyon edinen Uygur, "Bir heves uğruna değil aşk ile sahneye çıkan tüm emekçilerin günü kutlu olsun" dedi.

'18 BİN TL CEZA KESEN YEREL YÖNETİMLER VAR'

Tiyatro biletlerinin pahalı olmasından yakınan usta tiyatrocu, "Tiyatro bilet fiyatlarını yükseltmemek için çok büyük çabalar harcıyoruz. Organizasyon ve bilet firmalarıyla diyalog halindeyiz. Yerel yönetimleri de buna dahil ediyoruz. Cevap veren yerel yönetimler var. Ancak astığımız bir afiş için 18 bin TL ceza kesen yerel yönetimlerde söz konusu.

Gelinen noktada bilet fiyatlarını 400 ila 450 TL arasında tutmaya çalışıyoruz. Bilet fiyatları herkesin ulaşabileceği seviyelere gelmeli" ifadelerini kullandı.

'YASAKLANAN HER ŞEY İTİBAR GÖRÜR'

Tiyatro sahnelerinde sansürün çok zor olduğunu belirten Uygur, "Tiyatroda sansür olayı işlemez. Tiyatroda kendini ifade etmenin pek çok yöntemi var. Tiyatrocu istediğini istediği şekilde seyirciye aktarır. Hem unutulmamalı ki yasaklanan her şey daha çok itibar görür" şeklinde konuştu.

DÜNYA TİYATRO GÜNÜ HAKKINDA 

Dünya Tiyatro Günü 1961'de Uluslararası Tiyatrolar Birliği (International Theatre Institute) tarafından kuruldu.

Her yıl 27 Mart günü ITI merkezleri ve dünya çapında tiyatro grupları tarafından kutlanmaktadır.

Pek çok ulusal ve uluslararası etkinlik kutlamalarda yer almaktadır. En önemli etkinliklerden biri, dünya çapında başarı kazanmış bir tiyatro oyuncusu, yönetmeni veya yazarın yazdığı evrensel bildirgedir.

İlk bildirge 1962’de Jean Cocteau (Fransa) tarafından yazılmıştır.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Behzat Uygur tiyatro Dünya Tiyatro Günü Tiyatro bileti