Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Yaşar Okuyan'ın vasiyeti ortaya çıktı: 'Alevilik inancına göre dini tören yapılsın'

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında yaşamını yitirdi. Okuyan, 2018 yılında yaptığı açıklamada, cenaze töreninin hem kendi inancına göre hem de Alevi inancına göre yapılmasını istediğini vasiyet etmişti.

Yaşar Okuyan'ın vasiyeti ortaya çıktı: 'Alevilik inancına göre dini tören yapılsın'

12punto.com.tr

Geçen hafta iç kanama geçiren ve Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yaşar Okuyan, hayatını kaybetti.

1999-2002 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürüten Okuyan'ın vasiyeti ortaya çıktı.

'ÖLDÜKTEN SONRA BİLE...'

Okuyan, 2018 yılında yaptığı açıklamada cenaze töreninin hem kendi inancına göre hem de Alevi inancına göre yapılmasını istediğini vasiyet etmişti:

"Kocatepe Camii'nde cenaze namazım kılınsın. Oradan da Hacıbektaş ilçesine götürün. Hacıbektaş'ta cemevinde Alevilik inancına göre dini tören yapılsın.

Daha sonra cenazemi 7 sene önce Hacıbektaş'tan mezarlıktan aldığım mezar yerine gömün. Öldükten sonra bile Yaşar Okuyan'ın Türkiye'nin birlik ve beraberliğini istediğini bilin. Alevi ve Sünni düşmanlığına gelmeyin."

YAŞAR OKUYAN KİMDİR?

Yaşar Okuyan, 28 Ağustos 1950 yılında Aslen Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy'den Yalova'nın Elmalık köyüne yerleşmiş bir ailenin çocuğu olarak doğdu.

MHP, ANAP, DYP, HYP ve CHP dahil olmak üzere dokuz farklı partide siyaset yaptı. 1995-2002 yılları arasında Yalova milletvekili, 1999-2002 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürüttü.

İstanbul Özel Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun olan Yaşar Okuyan, 21 yıl çeşitli gazete, dergi ve ajansta muhabirlik, foto muhabirlik, köşe yazarlığı, istihbarat müdürlüğü yaptı ve sürekli basın kartı almaya hak kazandı.

Bir dönem İmbat Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı.

Yaşar Okuyan, evli ve üç çocuk babasıdır. 1980 öncesinde MHP'de siyaset yaptığı dönemde, kardeşi Arif Okuyan TKP üyesiydi ve parti organlarından Ürün dergisinin sahibiydi.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Yaşar Okuyan Alevilik