Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yeşilçam'da yaprak dökümü sürüyor: Agora Meyhanesi'nin bestecisi İsmet Nedim vefat etti

Şarkılarıyla Yeşilçam filmlerine damga vuran usta müzisyen İsmet Nedim, 93 yaşında Berlin'de hayatını kaybetti.

Yeşilçam'da yaprak dökümü sürüyor: Agora Meyhanesi'nin bestecisi İsmet Nedim vefat etti

Agora Meyhanesi”, “Arım, Balım, Peteğim”, “Benim de Canım Var”, “Kalpsiz, Boş Kalan Çerçeve”, “Seven Ne Yapmaz” gibi daha nice ölümsüz esere imza atan usta sanatçı İsmet Nedim Berlin'de vefat etti.

Magazin yazarı ve şarkıcı Onur Akay, İsmet Nedim'in ölüm haberini duyurdu.

Onur Akay, "Türk müziğinde büyük bir kayıp yaşandı. 'Agora Meyhanesi', 'Arım, Balım, Peteğim', 'Benim de Canım Var', 'Kalpsiz, Boş Kalan Çerçeve', 'Seven Ne Yapmaz' gibi unutulmaz eserlere imza attı. Şarkıları Yeşilçam'ın efsane filmlerinde yer aldı. Bir dönemin önemli ses sanatçısı ve başarılı bestecilerinden İsmet Nedim, dün gece 19 Mart 2024 Salı günü saat 22.00'de çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. 93 yaşındaki sanatçı, Alzheimer hastalığı nedeniyle Berlin'deki bir huzurevinde kalıyordu. Sadece bir kızını tanıyabiliyor, diğer kızını ve kardeşini tanımıyordu. Cenazesi Cuma günü Türkiye'ye getirilecek" ifadelerini kullandı.

İSMET NEDİM KİMDİR?

İstanbul Belediye Konservatuvarı mezunu olan ses sanatçısı ve bestekâr İsmet Nedim, 01 Ocak 1931 yılında Samsun’da dünyaya geldi. Ankara'ya gelerek batı müziğinin büyük üstatları Halil Bediî Yönetken, Muammer Sun ve Kemal İlerici'den üç yıl boyunca özel dersler alır.

Müziği konservatuvarda ve Ankara Radyosu'nda öğrenen Nedim, 1962 yılında ilk konserini batı enstrümanları ve Türk müziği sazları eşliğinde Ankara Büyük Sinema'da verdi.

Sanatçının ilk konserine, dördüncü Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel ve devlet protokolü de katıldı. Ünlü bestekârın şarkıları Zeki Müren, Emel Sayın, Muazzez Abacı ve Bülent Ersoy gibi çok sayıda sanatçı tarafından yorumlandı vce Yeşilçam filmlerinde kullanıldı. 1981 yılında Almanya Berlin'e göç eden sanatçı, 350'ye yakın şarkı besteledi.


Haber Kaynağı : 12punto

Agora Meyhanesi Onur Akay yeşilçam İsmet Nedim