Bu soruyu herkese soruyorum.
Gaziantep’e kebap ve baklava yemek için gidilir mi?
Sonda vereceğim cevabı başta vereyim.
Bence gidilmez.
Gaziantep’e işim dolayısıyla gittim.
Bu yaşıma kadar Gaziantep’i hiç görmemiştim. Merak etmiyor da değildim.
O kebapları yok mu diyenler. Kilo kilo tatlı siparişi verenler. Gaziantep’te yemeden gelinmeyeceğini daha gitmeden sizlere anlata anlata bitiremeyenler.
THY’nin sabah uçağıyla erkenden Gaziantep’e gittim.
Türk Hava Yolları’nın gün içinde Gaziantep’e 9 uçuşu var. A Jet’in 3, Pegasus’un da 4 uçuşu var. Gaziantep’e İstanbul’dan günlük uçuş sayısı 16. Bu çok ciddi bir rakam.
Bilet fiyatları da gidiş dönüş 4 ile 6 bin lira arasında değişiyor.
Gitmeden önce herkes bana Gaziantep’in çok büyük bir şehir olduğunu, arabasız bir yerden bir yere gitmenin imkansız olduğunu söylediler.
Ben de onları dinledim. Havalimanından aracımı kiraladım. Otomatik vitesli bir araba için günlük kira parası 2 bin 180 TL verdim.
Otel parasına gelince de bir gecelik 5 bin TL.
Arabamla Gaziantep şehir merkezine doğru yola çıktım.
Havalimanı ile şehir merkezi arası 20 km.
İlk durağım Metanet Lokantası.
Gaziantep’in meşhur Beyran Çorbası’nı içmeye geldim. Açıkça söylemek gerekirse sabah sabah ağır geldi. Ama sabah bile olsa masalar doluydu.
Beyran Çorbası çok doyurucu. Ana yemek gibi.
290 TL ödedim ve tam karşısında bulunan Metanet Katmer’e geçtim.
Katmer’i çok severim, yerinde yiyecektim. Gözünüzün önünde yapıyorlar. Ama benim gibi 1 kişi için çok büyük değil çok çok büyük. Ne yazık ki küçüğü de yok. Mecburen 1 tane sipariş verdim. Anca 5’te 1’ini yiyebildim. Kalanı İstanbul’a benimle paket olarak geldi.
600 TL ödediğim katmerin tadı İstanbul’da yediklerimin yanında biraz hafif kaldı. Benim İstanbul’da Katmer yediğim yer çok daha güzel diyebilirim. Yerin adını vermeyeceğim. Ararsanız söyleyebilirim.
İşlerimi hallettikten sonra herkesin mutlaka gitmelisin dediği yere gittim. Kebapçı Halil Usta.
Kebapçı Halil Usta’nın ilk gelenlere verdiği menü, tasın içinde kuşbaşı, küşleme, kıyma, yanında kaşık salata ve ayran. Bu üçlünün fiyatı 820 TL.
Etleri bana biraz sert geldi. İstanbul’da daha iyilerini yemişliğim var.
Tabi ki bundan sonraki duraklarım baklavacılar.
Her taraf kebapçı ve baklavacılarla dolu.
Ama 2 tanesi en meşhuru. İmam Çağdaş ve Koçak.
İkisinde de tadımı mı yaptım. İmam Çağdaş bir tık daha önde. Hem dükkanın yapısı ve yeri olarak hem de lezzet olarak.
Fiyatlara gelince de klasik baklavanın kilosu 1.500 TL. O meşhur havuç diliminin kilosu 1.750 TL.
Oturarak yediğinizde de klasik baklavanın porsiyonu 300 TL, havuç dilimi 175 TL.
Beni Gaziantep’te en çok şaşırtan şey vale ücretleri oldu.
Beyran Çorbası içmeye gittiğimde oradaki otopark’a 100 TL verdim.
İşim gereği gittiğim yerde vale ücretleri İstanbul’u aratmayacak şekilde pahalıydı.
Saatliği 180 TL. 2-3 saat 250 TL. 3 saatin üzerinde 350 TL.
Sizce de bu fiyatlar Gaziantep için yüksek değil mi?
Gaziantep’e gitmişken Zeugma Mozaik Müzesini ve Bakırcılar Çarşısı’nı mutlaka görün.
Tabi ki bir de 154 km uzaklıktaki Göbeklitepe’ye de mutlaka gidin derim.
Yazımın başında da söylediğim gibi.
Sadece kebap ve baklava yemek için Gaziantep’e gidilmez.
Ama tarihini görmek çevre illerini de gezmek için Gaziantep’e gidilir.
Tabi ki gitmişken de kebaplarını ve tatlılarını yemeden gelmek olmaz.
Çok Okunanlar

Fatih Altaylı'dan gündeme oturacak Kılıçdaroğlu kulisi

Erdoğan'a kötü haber: CHP farkı açıyor, MHP ve DEM ayrıntısı dikkat çekti

Beytülmala asla el uzatmadım

Bu tarihlerde Türkiye genelinde sinema biletleri 80 TL olacak

Tutuklu Ayşe Barım'dan sektöre sitem!

MHP'li belediye başkanı 'talihsiz olaylar' diyerek istifa etti

'Mayın tarlasında dolaşıp durmuşum, aşk sanıp da' *

Üç kadın, kucağında çocuğu olan anneyi tekme tokat dövdü

Nagehan Alçı'dan eski eşi Rasim Ozan Kütahyalı'ya tebrik

Mehmet Ağar Umut Davası'nda ilk kez ifade verdi