Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bakan Tunç’tan Yunus Emre Göçer açıklaması: Kazayla ilgili yeni bir görüntü ortaya çıktı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olduğu kazayla ilgili yeni bir görüntünün ortaya çıktığını açıkladı.

Bakan Tunç’tan Yunus Emre Göçer açıklaması: Kazayla ilgili yeni bir görüntü ortaya çıktı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı ve motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan kazayla ilgili açıklama yaptı. 

Bakan Tunç'un açıklamaları şöyle:

YUNUS EMRE GÖÇER'İN ÖLDÜĞÜ KAZA

"Yeni görüntü ortaya çıktı.Bu görüntü eşliğinde yeni bir rapor düzenlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adli Tıp Kurumu’ndan ek rapor bekliyoruz. İnanıyorum ki iddianame süreci hızlıca tamamlanacaktır. Cumhuriyet savcılığımız kusur durumu tespit edildiği anda hızlı bir şekilde iddianame sürecini tamamlayacaktır. 

Bu konu çok speküle edilmeye devam ediyor. Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim vatandaşımızın hakkı hukuku onu korumak çok önemli bizim için. Onun için bu konuya başında beri duyarlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Vatandaşımızın hakkını hukukunu takip edeceğiz ve koruyacağız.

KİRA UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK

Kirayla ilgili borçlar kanununa eklenen geçici madde ile yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Bir yıl daha uzatıldı. Arabuluculuk sistemi 1 Eylül'de başladı. Bunun başarıyla sürdüğünü görüyoruz. Toplamda arabuluculara 76 bin başvuru yapıldı. 33 bini olumlu sonuçlandı. Toplumsal barışa hizmet eden bir durum söz konusu. Yargının da iş yükü azaldı. Arabuluculuk sistemi kira fiyatlarının düşmesine de katkı sağladığını görüyoruz.

YARGI PAKETİ

"8. yargı paketi içinde cezaevinde mahkum olanlara genel af çıkacak mı?" sorusuna yanıt veren Bakan Tunç, böyle bir hususun gündem olmadığını dile getirdi.



Haber Kaynağı : 12punto

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 8. yargı paketi Yılmaz Tunç Somali Cumhurbaşkanı Yunus Emre Göçer