Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Can Atalay'ın avukatından ilk açıklama: 'Ortada yargı darbesi var'

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay hakkındaki yargılamanın durması istemini bir kez daha reddetti. Atalay'ın avukatı Özgür Urfa, "Ortada yargı darbesi var. HSK gereğini yapacak ya da suça ortak olacak" dedi.

Can Atalay'ın avukatından ilk açıklama: 'Ortada yargı darbesi var'

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığına, kararın uyulmamasına karar verdi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Şerafettin Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince verilen ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığını, bu bağlamda Anayasa'nın 153/6. Maddesi kapsamında uygulanabilecek bir kararın var olmadığını belirterek Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmamasına karar verdi.

Daire, söz konusu kararın juristokratik (Jüristokrakrasi, yargıçlar yönetimi. Demokrasinin aksine, yargıçların oligarşik bir yönetim oluşturmasını tanımlar ve eleştirel bir anlam taşır) bir davranış olduğunu ifade etti.

Atalay'ın avukatı Özgür Urfa, Halk TV canlı yayınında bu kararı değerlendirdi.

'MAHKEMENİN KAPISINA KİLİT VURMALILAR'

Urfa, "Ortada yargı darbesi var.  HSK gereğini yapacak ya da suça ortak olacak. AYM üyeleri cübbelerini çıkartmalı,  karar uygulanan kadar biz görev yapmıyoruz demeli. Mahkemenin kapısına kilit vurmalılar. Yargıtay zaten o kilidi vurdu. Fiziken de fiilen de cübbelerini o kapıya assın AYM üyeleri, yoksa zaten kendi varlıkları an itibari ile son bulmuştur" açıklamasını yaptı.


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa Mahkemesi Anayasa Can Atalay Avukat Halk TV Yargıtay Yargı

İlgili Haberler