Adı son günlerde skandallarla anılıyordu: Akbank borsada çakıldı!

Akbank müşterilerinin kişisel bilgilerinin çalındığına yönelik iddialar gündemdeki sıcaklığını koruyor. Bu söylentilerin ardından Akbank hisselerinde ciddi bir düşüş meydana geldi.

12punto

Akbank müşterilerinin, mobil bankacılık hesaplarına izinsiz erişim sağlanarak paralarının başka kişilere aktarıldığını ve adlarına çeşitli krediler çekildiği iddiaları günlerdir gündemdeki yerini koruyor.

Müşteriler, hesaplarının izinsiz bir şekilde kullanıldığını ve adlarına kredi çekildiğini belirten paylaşımlar yaptı.

İzinsiz kredi ve para transferi skandalı iddiası büyürken; son olarak bir Akbank müşterisi, 700 bin TL’lik mağduriyeti olduğunu öne sürdü.

BORSA'DA ÇÖKTÜ

Bu iddiaların ardından Borsa'daki Akbank hisselerinde ciddi bir düşüş yaşandı. Akbank hisseleri gün içerisinde yüzde 2,20 oranında değer kaybederek 62,15 seviyelerine geldi. Bu kayıp Akbank'ın son zamanlardaki en düşük seviyesine geriledi.

BANKA YALANLADI

Banka ise bu iddiaları yalanladı ve yapılan incelemelerde söz konusu vakaların sosyal mühendislik yöntemleriyle gerçekleştirildiği sonucuna ulaştıklarını belirtti.

Banka yetkilileri, paylaşımlarda yer alan sınırlı sayıda vakanın detaylı bir şekilde incelendiğini ve müşterilerin bu tür saldırılara karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Banka sistemlerinde güvenlik açığı veya veri sızıntısı bulunduğuna dair iddialarının asılsız olduğunu bildirerek "Sınırlı sayıda vakanın tümü gerçekleştiği tarihte bankamızca titizlikle incelenmiş, inceleme sonucunda bu vakaların sosyal mühendislik yöntemleriyle gerçekleştirildiği görülmüş, ilgili müşterilerimizin tamamına, yaşanan vakalara ilişkin başvuruları ile ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılmış, her türlü bilgi talepleri cevaplandırılmıştır" açıklamasında bulundu.