Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Akbank Kısa Film Festivali'nin 20. yılında onur konuğu Nuri Bilge Ceylan olacak

Sinema sektörünün buluşma noktalarından 'Akbank Kısa Film Festivali'nin, bu yıl 20.'sinin düzenleneceği etkinlikte Nuri Bilge Ceylan onur konuğu olacak. Festivalde ünlü yönetmenin ilk kısa filmi "Koza"nın da gösterimi yapılacak.

Akbank Kısa Film Festivali'nin 20. yılında onur konuğu Nuri Bilge Ceylan olacak

Akbank Sanat'tan yapılan açıklamaya göre,  'Akbank Kısa Film Festivali' bu yıl 25 Mart- 4 Nisan arasında gerçekleştirilecek. Nuri Bilge Ceylan ise festivalin onur konuğu olacak.

FESTİVAL 9 FARKLI BÖLÜMDEN OLUŞACAK

Toplam 74 ülkeden 2 bin 241 kısa filmin başvurduğu festival, "Festival Kısaları", "Dünyadan Kısalar", "Genç Bakışlar", "Kısadan Uzuna", "Deneyimler", "Belgesel Sinema", "Perspektif", "Özel Gösterim" ve "Forum" başlıklı 9 farklı bölümden oluşuyor.

Dünya festivallerinde gösterilen birçok filmin yanı sıra Türkiye prömiyeri yapacak yeni filmlerin yer aldığı gösterim programında, 41 ülkeden 96 kısa ve 2 uzun metraj film, festivalde seyirciyle buluşacak.

KOZA'NIN GÖSTERİMİ YAPILACAK

Nuri Bilge Ceylan, onur konuğu olacağı festivalde sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Ceylan'ın filme ve sinemasal yolculuğuna dair deneyimlerini aktaracağı söyleşide, ünlü yönetmenin ilk kısa filmi "Koza"nın da gösterimi yapılacak.

FESTİVALDE GÖKÇE BAHADIR VE DENİZ AKÇAY GİBİ İSİMLER DE OLACAK

Festivalin atölye söyleşi programında bu yıl Gökçe Bahadır, Deniz Akçay, Erkan Kolçak Köstendil, Engin Cebiroğlu, Furkan Olgun, Seben Ayşe Dayı ve Zeynep Şölen Yıldız'ın arasında olduğu çok sayıda sanatçı, atölye ve söyleşiler kapsamında kendi alanlarındaki deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Forum bölümünde ise kısa filmlerin fikir aşamasından itibaren destek bulması amacıyla Kısa Film Senaryo Yarışması düzenlenecek.

Bu yıl 587 senaryonun başvurduğu yarışmada, finale kalan 8 senaristin senaryosu arasından en iyi senaryo, festival jürisi değerlendirmeleriyle belirlenecek.

FESTİVAL ÇEVRİMİÇİ İZLENEBİLECEK

Bu yıl İstanbul'un iki yakasında da gerçekleştirilecek festivalin Avrupa yakası ayağı Akbank Sanat binasında, Anadolu yakası ayağı ise Moda Sahnesi'nde olacak.

Festival aynı zamanda çevrimiçi olarak da "filmonline.akbanksanat.com" adresi üzerinden tüm sinemaseverlere açılacak.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Akbank Kısa Film Festivali Akbank Sanat Nuri Bilge Ceylan Yönetmen