Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,6046
Dolar
Arrow
33,4618
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5388
Altın
Arrow
2563,0000
BIST
Arrow
10.024

Mağdurların şikayeti artıyor: Akbank'ta hesaplar boşaltılıyor

Akbank ile çalışan birçok kişi banka hesabının boşaltıldığını belirtirken, bir mağdurun hesabından bilgisi ve rızası haricinde kredi çekildiği ortaya çıktı. Mağdur adına 350 bin TL kredi çekildiği bildirildi.

Mağdurların şikayeti artıyor: Akbank'ta hesaplar boşaltılıyor

Dolandırıcılar, özellikle bankacılık uygulamaları üzerinden bilgilerini çaldıkları kişiler adına kredi çekerek binlerce liralık vurgun yapıyor.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Akbank müşterisi olan çok sayıda yurttaşın banka hesapları boşaltıldı. Hatta bunun üstüne bir de hesapları aracılığıyla kredi bile çekildi.

'AKBANK YETKİLİLERİNDEN ŞİKAYETÇİYİM'

Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan bir yurttaş, "19 Mayıs’ta marketten alışveriş yapacağım esnada bakiyemin yetersiz olduğunu öğrendim. Saha sonra ATM’ye giderek hesabımı kontrol ettiğimde ayın gün hesabımdan benim bilgim ve rızam dışında 350 bin TL kredi kullanıldığını ve bunun da başka bir hesaba aktarıldığını öğrendim. Kullanılan kredi ile birlikte hesaplarımda bulunan parayla birlikte toplam 526 bin 741 TL başka hesaplara gönderilmiş. Bu işlemler sırasında Akbank bana hiçbir şekilde mesaj göndermedi, arayıp uyarıda bulunmadı. Bu işlemlere onay vermedim. Burada bir güvenlik zafiyeti var. Hesabımdan para çeken kişilerden ve bu güvenlik açığını oluşturan Akbank yetkililerinden davacı ve şikayetçiyim" dedi.

Dolandırılan, banka hesapları boşaltılan ve adlarına kredi çeken Akbank müşterileri WhatsApp grupları kurarak bir araya geliyor. WhatsApp gruplarında dolandırılan yurttaşların sayısının ise 160’ı bulduğu ifade ediliyor. Akbank ise mağdurlara "Sizleri korumak için her türlü önlemi alıyoruz" diye yanıt veriyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Akbank