'AK Parti'ye geçersek Davutoğlu ile birlikte geçeriz' demişti: Selçuk Özdağ'dan Nedim Yamalı'nın sözlerine yanıt

Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, partisinin Ankara milletvekili Mustafa Nedim Yamalı’nın “AK Parti’ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte geçeriz" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

12punto

14 Ağustos'ta 23. kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan AKP'ye yeni katılımlar olması bekleniyor.

Konuyla ilgili konuşan AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, "Yeni katılımlar olacak. AK Parti siyasetin dominant adresidir. AK Parti ile yol yürümek isteyenlerin partinin ilkeleri çerçevesinde AK Parti'ye katılmaları tabiidir, doğaldır" demişti.

Başta Selim Temurci, İsa Mesih Şahin ve Mustafa Nedim Yamalı olmak üzere Gelecek Partisi'ndeki 10 milletvekilininden 7'sinin AKP'ye geçeceği iddia edildi.

"DAVUTOĞLU İLE BİRLİKTE GEÇERİZ"

Yamalı'nın “Ahmet Davutoğlu’nun partide yapılan tüm görüşmelerden haberi var. AK Parti’ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz" açıklaması iddiaları güçlendirdi.

SELÇUK ÖZDAĞ’DAN NEDİM YAMALI’YA YANIT: KENDİ DÜŞÜNCESİDİR

Yamalı’nın bu sözlerine partisinden yanıt geldi.

Sözcü TV’de yer alan habere göre, şimdilik böyle bir katılma olmadığını belirten Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, bazı AKP’lilerin gelip görüştüğünü söyleyerek şöyle konuştu:

“Nedim beyin açıklamaları kendi düşüncesidir. Her partiyle görüşüyoruz, partilerle görüşmeden Türkiye’yi yönetmek mümkün değil. Böyle bir ortamda ben AKP’ye niye katılacağım? Başlıyorlar Gelecek Partisi istifa ediyor, kapanıyor. Gelecek Partisi kapanınca sana ne faydası var? Milletimin hukukunu koruyamayacaksam niye milletvekili oldum ben? 

“BAZI AKP’LİLER GELİP GÖRÜŞÜYORLAR”

Şimdilik böyle bir katılma yok. Ama bazı AKP’liler gelip görüşüyorlar. Ben Selçuk Özdağ olarak bulunduğum yerdeyim. Türkiye’de biz isteriz ki hukuk adaletle buluşsun. Devletimiz liyakatle buluşsun. Hükümet şeffaf bir şekilde hesap versin."