Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

AKP’ye geçeceği konuşulan Gelecek Partili Nedim Yamalı 12punto’ya konuştu: ‘Siyasi Etik Kanunu geçerse…’

Türkiye'de siyasette sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak; yedi milletvekilinin AKP'ye geçeceği iddiasının gündeme gelmesinin ardından adı bu isimler arasında yer alan Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Nedim Yamalı 12punto'ya konuştu.

AKP’ye geçeceği konuşulan Gelecek Partili Nedim Yamalı 12punto’ya konuştu: ‘Siyasi Etik Kanunu geçerse…’

Burak DEMİRBAŞ-12punto.com.tr

31 Mart yerel seçimlerinin ardından siyasette sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

Tv100 sunucusu Cansu Canan Özgen'in 'İYİ Parti ve Gelecek Partisi'nden 7 milletvekilinin AKP'ye katılacağı' yönündeki açıklamasının ardından 12punto iddiaların odağındaki isimlere ulaştı.

İYİ Parti'den istifa ederek bağımsız olarak yoluna devam eden İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, aktif siyasete devam etmek istediğini söyleyerek süreci izlediğini ve CHP'nin Tüzük Kurultayı'nı işaret etmişti.

Bu iddialar arasında yer alan vekillerden Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Nedim Yamalı da 12punto'ya konuştu.

'AK PARTİ'YE DÖNÜN DİYENLER VAR'

Yamalı 12punto'ya yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz genel seçimlerden sonra başta CHP, İYİ Parti hatta AK Parti yeni pozisyonlar alıyorlar. Özellikle CHP, Altılı Masa'ya olan bütün bağlılığını kaybetti, reddetti. 

Dolayısıyla biz de, bir sonraki seçime kadar neler yapabilirizin arayışı içindeyiz. Biz AK Parti kökenliyiz. Dolayısıyla görüşüyoruz. Buradan hemen 'geçiyorlar, geçecekler' gibi bir şey çıkartmamak lazım. Orada bizim yıllardır çalıştığımız arkadaşlar, "AK Parti'ye dönün, gelin" diyenler var.

'GÖRÜŞMELER ANKARA'DA BİLİNİYOR'

Bizim; Siyasi Etik Yasası, ihale kanunları, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki bir revizyon... bunlarla ilgili taleplerimiz var. Onlar da problemlerin ve zorlukların olduğunu kabul ediyor. Böyle bir sürecimiz var bu arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler Ankara'da biliniyor. Bazen Selim Bey (Temurci) bazı şeyler açıklıyor olabilir, onun kişisel düşünüceleridir. Biz Genel Başkanımızın bilgisi dahilinde sadece AK Parti ile değil, İYİ Parti ile DEVA Partisi ile görüşüyoruz, Saadet Partisi ile zaten ortaklığımız var. 

'BİZ BİR PAKETTE DEĞİLİZ'

Türkiye'nin şu anki siyasal şartları sürdürülebilir değil. Bizim partimiz için de sürdürülebilir değil bunun da farkındayız bir taraftan. AK Parti ile ilgili bazı tavsiyelerimiz de var. Süreç böyle. Hemen bundan bizimle ilgili bir sürü şey çıkıyor, ismimiz de kullanılıyor. 

Biz bir pakette değiliz, bazı arkadaşlarımız kendi kişisel tasarruflarda da bulunabilir." 

'TEKRAR BERABER YÜRÜYEBİLİRİZ'

Yamalı, "Siyasi Etik Kanunu ve şartlarda anlaşılması durumunda parti olarak blok şekilde geçer misiniz?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"O zaman bir adım atarız. Çünkü bunu Genel Başkanımız defalarca söyledi zaten. 

Saadet Partisine adımızı verdik grup kurulsun diye. Saadet ve DEVA bunu yapamadı. Biz Gelecek Partisi olarak bundan zarar da görüyoruz sık sık ancak sert değiliz. Özellikle bazı partiler parlamenter sistemin bittiğinin farkında değil. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi var. Yeni pozisyonlar çok farklı biz de buna uyum sağlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla taleplerimizi Genel Başkanımız canlı yayınlarda da söylüyor. Siyasi Etik Yasası, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin demokratikleşmesi, hukuki bazı reformlar yapılırsa elbette ki biz tekrar parti olarak da beraber yürüyebiliriz."


Haber Kaynağı : Burak Demirbaş

İlgili Haberler

Selim Temurci Nedim Yamalı Gelecek Partisi AKP Siyasi Etik Yasası