Bakanlık listeyi açıkladı: Halk sağlığını tehlikeye atılan firmalar belli oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı, 1 Ekim'den itibaren bu yana halkın sağlığını riske atan işletmelerin isimlerini paylaştı. Listede ürünlerinde domuz eti olduğu tespit edilen Köfteci Yusuf'ta yer aldı.

12punto

Tarım ve Orman Bakanlığı, 1 Ekim'den bu yana halk sağlığını tehlikeye atan işletmeleri "Taklit ve Tağşiş Gıdalar" ve "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" başlıkları altında kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

 Ünlü hamburger zincirlerinden peynir üreticilerine kadar pek çok işletmede taklit ve tağşiş tespit edilirken, son olarak yüzlerce mağazası bulunan Köfteci Yusuf da listeye eklendi.

Ankara’daki şubelerinden alınan ürün örneklerinde domuz eti bulunduğu tespit edilen Köfteci Yusuf, yaptığı açıklamada, ürünlerinin helal sertifikalı olduğunu, bahse konu ürünlerin kendi şubelerinde üretilmediğini ve numune alımı sırasında birçok teknik hata yapıldığını savundu. 

Ancak, bugün Bakanlık tarafından yayınlanan yeni "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesinde, Köfteci Yusuf’un Bursa şubelerinden alınan örneklerde de domuz eti tespit edildiği duyuruldu.

KÖFTECİ YUSUF'TAN AÇIKLAMA GECİKMEDİ 

Köfteci Yusuf’tan bugün yapılan ilk açıklamada, "Biz tüm gücümüz ve inancımızla bu karanlık kumpası açığa çıkartmak için çabalıyoruz" ifadeleri kullanıldı.