Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5012
Dolar
Arrow
34,1719
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8371
Altın
Arrow
2889,0000
BIST
Arrow
8.964

Analiz sonuçlarında domuz etine rastlanan Köfteci Yusuf'tan ilk açıklama geldi: Bakanlığı suçladılar

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın analiz raporlarına göre numunelerinde domuz etine rastlanan Köfteci Yusuf'tan açıklama geldi. Şirket, analiz süreçlerinde usulsüzlükler olduğunu belirterek, üretim tesislerinde yapılan denetimlerde hiçbir olumsuzluğun bulunmadığını vurguladı.

Analiz sonuçlarında domuz etine rastlanan Köfteci Yusuf'tan ilk açıklama geldi: Bakanlığı suçladılar

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın muayene ve analiz raporuna göre, Köfteci Yusuf'un 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde alınan numune örneklerinde domuz eti tespit edildi. Köfteci Yusuf'tan konuyla ilgili açıklama geldi. 

Köfteci Yusuf'tan yapılan açıklamada iddialarının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, ''Ankara Çankaya'daki bir şubeden 15 Şubat 2024’te döner numunesi alınmış ve sonuçlar 27 Şubat’ta çıkmıştır. Benzer şekilde, 29 Şubat'ta Etimesgut'taki bir şubeden köfte numunesi alınmış ve analiz sonuçları 7 Mart'ta açıklanmıştır. Ancak her iki işlemde de çiğ veya pişmiş ürünlerden şahit numune alınmadığı belirtilerek, "Gen testi hem çiğ hem de pişmiş ürünlerde aynı sonucu verir. Bize de çiğ üründen şahit numune bırakabilirlerdi" denildi.

BİZE GEÇ BİLDİRİLDİ

Köfteci Yusuf, olumsuz analiz sonuçlarının usule aykırı bir şekilde kendilerine geç bildirildiğini belirterek, "İlk analiz sonucundan 18 Mart 2024’te haberdar edildik. Eğer zamanında bildirilmiş olsaydı, kamera kayıtları dahil tüm süreçler kontrol edilebilirdi. Ancak, geç bildirim nedeniyle izlenebilirlik sağlanamamıştır ve kamera kayıtlarına ulaşılamamıştır" ifadelerine yer verdi.

ÜRETİM TESİSLERİNDE HİÇBİR OLUMSUZLUK YOK 

Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından üretim tesislerinde yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuz sonuca rastlanmadığı vurgulanan açıklamada, "Tesislerimiz hijyen ve uygunluk koşullarını taşımaktadır" denildi. Şirket, iddiaların maddi gerçeği yansıtmadığını, kötü niyetli kişiler ya da gen testi sonuçlarında oluşan bulaşıklık nedeniyle böyle bir durumun ortaya çıkmış olabileceğini savundu.

KARANLIK KUMPASIN PEŞİNDEYİZ

Köfteci Yusuf, hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, müşterilerine, tedarikçilerine ve çalışanlarına şu mesajı verdi: "Bu karanlık kumpası açığa çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Konunun takipçisi olan herkesten bu sürecin aydınlatılmasına destek olmalarını istiyoruz."

Savcılık tarafından aynı partiden alınan numunede olumsuz sonuç çıkmadığını belirten şirket, bugüne kadar yapılan resmi denetimlerde de herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığını belirtti.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Köfteci Yusuf Tarım ve Orman Bakanlığı