CHP Genel Başkanı Özgür Özel 'Filistin davası Türkiye'nin davasıdır' dedi, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tepki gösterdi: 'Yapmayın lütfen'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenaze töreninden yaptığı paylaşımdaki ifadelere tepki gösterdi.

12punto

Özellikle katıldığı pek çok platformda ve yaptığı açıklamalarda AKP'nin sığınmacı ve göç politikasını yoğun bir şekilde eleştiren Ümit Özdağ, bu defa da CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e bir eleştiride bulundu.

İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için Adnan Menderes Havalimanı'nda düzenlenen törene katılan Özel'in buradan yaptığı paylaşımda "Filistin davası bütün Türkiye'nin davasıdır" ifadesini kullanmasına tepki gösteren Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Yapmayın lütfen Özgür bey, Filistin davası Arapların bile davası değil iken neden bütün Türkiye’nin davası olsun. Kudüs meselesini savunalım.

İsrail’in yaptığı Gazze’de yaşanan ve ABD/AB’nin ahlaki yeniden çöküşü olan soykırıma karşı çıkalım.

Ancak bunları yapmak için Filistin meselesini milli dava ilan etmeye gerek yok.

FKÖ ve HAMAS Kıbrıs, sözde soykırım, PKK’ya karşı mücadele, Azerbaycan-Ermenistan savaşı ve Doğu Türkistan konularında bize destek verirse, bu konuları milli davaları yaparlarsa biz de Filistin milli davamız deriz. Ancak daha önce değil. 

Allah soykırımcı İsrail ordusu tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi adlı yurttaşımıza rahmet eylesin.

Allah Sina, Gazze, Filistin, Suriye, Irak ve Arabistan’da savaşan, şehit ve gazi olan, arkadan vurulan askerimize de rahmet eylesin."