Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Polat çiftinin tahliyesindeki detayı Ümit Özdağ açıkladı: 'İki siyasetçi pazarlık yapmış'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Engin Polat ve eşi Dilan Polat'ın tahliyesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunmuş ve açıklayamayacağı konular olduğunu söylemişti. Özdağ, çiftin nasıl serbest bırakıldığıyla ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı.

Polat çiftinin tahliyesindeki detayı Ümit Özdağ açıkladı: 'İki siyasetçi pazarlık yapmış'

Ümit Özdağ, Dilan Polat'ın sosyal medya paylaşımlarına verdiği sert tepkiler ve "Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum" ifadesiyle kamuoyunun ilgisini çekmişti.

Özdağ'ın bu çıkışı, toplumsal ve siyasi bir eleştiri olarak görülse de, Özdağ’ın ima ettiği ancak hukuki sebeplerle açıklayamadığı bilgiler merak uyandırdı.

Ümit Özdağ, Sözcü TV'de katıldığı programda bu açıklamalarına dair daha fazla bilgi verdi.

Özdağ'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

"PAZARLIK YAPILMIŞ"

"Ben şeffaf siyaset gereği bildiklerimi çoğu zaman halkla paylaşırım. Mili güvenlik meseleleri ile ilgili bir şey olursa bunu paylaşmam ve paylaşmayacağımı da söylerim.

Bu karar çıkmadan önce bir arkadaşım tesadüfen iki politikacı arasındaki konuşmayı ve konuşmanın içeriğini dinlemiş. Bana karar çıkmadan önce yazılı olarak aktardı.

Ben de 'bunu paylaşabilir miyim?' diyerek hukukçularla konuştum. Hukuken paylaşmamın sakıncalı olduğunu ifade ettiler.

Ben de onun için 'nasıl olduğunu biliyorum ama paylaşamam' dedim. Paylaşmam iki siyasetçinin de inkar etmesiyle sonuçlanacak. Bu açıdan paylaşmak hukuken doğru değil.

Çok saygıdeğer bir hukukçu hanımefendi paylaşmam doğrultusunda bir tweet attı. Ben de kendisini aradım ne olduğunu anlattım ve 'paylaşırsam savunmamı üstlenir misiniz?' dedim. 'Hiç yaklaşmam' dedi.

İki kişi arasında bir konuşma olmuş, bir pazarlık olmuş, miktar telaffuz edilmiş. Bana gelen bilgi bu. Bu konuşmayı yapanlar bilsinler ki ben ne konuştuklarını biliyorum."


Haber Kaynağı : 12punto

Dilan Polat Hapishane Ümit Özdağ tepki Sosyal Medya