Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.975

Ümit Özdağ'dan partisine Dilan ve Engin Polat talimatı: Parti binalarına asılacak!

Kara para aklama suçundan 10 ay hapis yatan ve geçtiğimiz günlerde tahliye olan Engin Polat'ın cezaevinden alınması sırasında çıkan görüntülere tepki gösteren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, son olarak partisine, Dilan Polat ve Engin Polat için hazırlanan afişin parti binalarına asılması yönünde talimat verdi.

Ümit Özdağ'dan partisine Dilan ve Engin Polat talimatı: Parti binalarına asılacak!

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Dilan Polat için "Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum" demiş ancak ayrıntılarını paylaşmamıştı.

'AFİŞ YAPTIRARAK ASIN'

Özdağ son olarak partisine afiş talimatı vererek şunları kaydetti:

"Zafer Partisi’nin bütün il ve ilçe başkanlıklarına, 

değerli arkadaşlar, bu görseli afiş yaptırarak parti binanızın ön cephesine asın lütfen. 

Sevgili gençler, 

Bu insanlar örnek alınacak insanlar değil. Sizin emeği ile evine eköek getiren anne ve babanız, yasalara saygı göstererek, vergilerini vererek, alın teri ile size onurlu bir yaşam veriyorlar. Üç-beş kuruştan, sahte parıltılardan, lüks araçlardan çok daha önemli anne ve babanızın temsil ettiği değerler. Anne ve babalarınızı örnek alın"


NE OLMUŞTU?

Ümit Özdağ, Dilan Polat'ın sosyal medya paylaşımlarına verdiği sert tepkiler ve "Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum" ifadesiyle kamuoyunun ilgisini çekmişti.

Ümit Özdağ, Sözcü TV'de katıldığı programda bu açıklamalarına dair daha fazla bilgi verdi.

Özdağ şunları söyledi:

"Ben şeffaf siyaset gereği bildiklerimi çoğu zaman halkla paylaşırım. Mili güvenlik meseleleri ile ilgili bir şey olursa bunu paylaşmam ve paylaşmayacağımı da söylerim.

Bu karar çıkmadan önce bir arkadaşım tesadüfen iki politikacı arasındaki konuşmayı ve konuşmanın içeriğini dinlemiş. Bana karar çıkmadan önce yazılı olarak aktardı.

Ben de 'bunu paylaşabilir miyim?' diyerek hukukçularla konuştum. Hukuken paylaşmamın sakıncalı olduğunu ifade ettiler.

Ben de onun için 'nasıl olduğunu biliyorum ama paylaşamam' dedim. Paylaşmam iki siyasetçinin de inkar etmesiyle sonuçlanacak. Bu açıdan paylaşmak hukuken doğru değil.

Çok saygıdeğer bir hukukçu hanımefendi paylaşmam doğrultusunda bir tweet attı. Ben de kendisini aradım ne olduğunu anlattım ve 'paylaşırsam savunmamı üstlenir misiniz?' dedim. 'Hiç yaklaşmam' dedi.

İki kişi arasında bir konuşma olmuş, bir pazarlık olmuş, miktar telaffuz edilmiş. Bana gelen bilgi bu. Bu konuşmayı yapanlar bilsinler ki ben ne konuştuklarını biliyorum."


Haber Kaynağı : 12punto

Ümit Özdağ Dilan Polat Engin Polat tahliye Engin Polat