Köfteci Yusuf'un sahibinden ilginç açıklama: 'Ben garip bir kuşum'

Tarım ve Orman Bakanlığının taklit ve tağşiş listesine dahil ettiği Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş ilginç açıklamalarda bulundu. Akkaş, 'Ben garip bir kuşum, 12 bin kişinin yüzüne kara leke sürdürmeyeceğim. Bu olayın en kısa sürede aydınlanması için elimden gelen çabayı göstereceğim' dedi.

12punto

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından taklit ve tağşiş gıda listesine dahil edilen Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş, Sözcü'den Saygı Öztürk’e önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'nin ünlü restoran zincirlerinden biri olan Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti kullanıldığı iddiaları gündemde geniş yer bulurken, Akkaş bu iddiaları kesin bir dille reddederek bakanlığı suçladı.

Akkaş, yaşanan olayla ilgili olarak, "Başıma ne getirildiğini bilmiyorum. Olayı adalete bildirdim. Siyasi bir gücüm yok, işimde ve ekmeğimde olan biriyim. Yurt genelinde 280 iş yerimiz var, yanımda 12 bin kişi çalışıyor. 700'ü aşkın gıda mühendisi ve veterinerle çalışıyoruz, böyle bir şeyi yapmamız teknik olarak bile mümkün değil" dedi.

'BEN GARİP BİR KUŞUM'

Akkaş, yanındaki çalışanlara leke sürdürmeyeceğini belirterek, “Ben garip bir kuşum, 12 bin kişinin yüzüne kara leke sürdürmeyeceğim. Bu olayın en kısa sürede aydınlanması için elimden gelen çabayı göstereceğim. Kötüler iyilerden daha zeki olabilir, ama iyiler sonunda her zaman kazanır” ifadelerini kullandı.

DİKKAT ÇEKEN İDDİANAME 

Saygı Öztürk ise, birkaç yıl önce gündeme gelen bir iddianameye değinerek, Akkaş’ın adı bir et entegre tesisinin alımıyla ilgili bir anlaşmazlıkta geçtiğini hatırlattı.

İddianamede, organize suç yapılarıyla bağlantılı kişilerin, anlaşma sağlanmadığı takdirde Akkaş’a zarar vereceklerini ima ettiklerine dikkat çekildi. Akkaş’ın fabrikanın satın alınması için daha düşük bir teklif verdiği, ancak anlaşmanın sağlanamadığı belirtilirken, “domuz eti kullandığını yayarız” şeklinde tehditlerde bulunulduğunu aktardı.

KUMPAS OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Köfteci Yusuf tarafından yapılan açıklamada, "Biz tüm gücümüzle bu karanlık kumpası açığa çıkarmak için çalışıyoruz. Bakanlığa ait gizli evrakların basına sızdırılması, müşterilerimize ve çalışma arkadaşlarımıza zarar veriyor. Hukuki süreçlerin sonunda bu işin aydınlanacağına inanıyoruz" denildi.

BAKANLIK LİSTEYE DAHİL ETTİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş gıdalar listesine Köfteci Yusuf'u ekleyerek, Bursa Yenişehir’deki iki şubesinde yapılan denetimlerde domuz eti tespit edildiğini açıkladı.

Bakanlık, söz konusu şubelerde yapılan denetimlerin ardından işletmeyi "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" bölümüne dahil etti.