Acı severleri ilgilendiriyor: Meksika salsa sosu hazırlama rehberi

Pizza, dürüm, patates, et ve tavuk yemekleri ile birlikte tüketilen Meksika salsa sosu, hazırlanışı yönünden oldukça pratik. Evde Meksika salsa sosu hazırlama rehberi...

12punto

Acı tutkunlarının severek tükettiği Meksika salsa sosu, düşük kalorili oluşu ve ve az yağ içermesiyle ön plana çıkıyor.

Meksika salsa sosu evde de hazırlanabiliyor.

Meksika Salsa Sosu Nasıl Hazırlanır?

-Domateslerin altına çizik atıp kaynar suda 1 dakika bekletin ve çıkarın.

-Derisini soyup biber ile küp küp doğrayın.

-Bir tencerede zeytinyağı ile ince doğranmış soğanı kavurun.

-Pembeleşince domatesle biberi ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

-Bu süre dolduktan sonra, Tabasco ile salçayı ekleyip yeniden 15 dakika pişirin, karıştırmayı unutmadan.

-Tabasco acı baharat sosudur, kendi damak tadınıza göre ya çok ya az katabilirsiniz. Bundan bulamazsanız başka marka ve ya benzerinden kullanabilirsiniz.

-Sosunuz hazırdır. 1 haftaya kadar bir kavanozda saklayabilirsiniz.

-Fajitas, makarna vb. tarifler yanında kullanabilirsiniz.