Atatürk'ün çok isteyip de yiyemediği enginar nasıl yapılır? İşte enginar tarifi...

Cumhuriyet'in 100. yıl coşkusunun yaşandığı şu günlerde Mustafa Kemal Atatürk'ün çok isteyip de yiyemediği enginar yemeği sosyal medyada yurttaşlar tarafından araştırılıyor. Zeytinyağlı enginar nasıl yapılır, enginarın malzemeleri neler? İşte enginar yemeğine dair bilmeniz gerekenler...

12punto

İlkbahar mevsiminde tüketilen enginar yemeği Atatürk'ün ölmeden önce çok isteyip de yiyemediği yemekler arasında yer aldığı için gündeme geldi.

ENGİN NASIL YAPILIR?

Enginar yapımı esnasında enginarın güzelce temizlenmesi çok önemlidir.

Özellikle enginarın kılçıklı olmaması gerekir. Enginar çok çabuk kararan bir sebzedir. Bunun önüne geçmek adına enginarları soyduktan sonra limonla ovarak, limonlu suya koymanız gerekir.

Enginara katacağınız havuç ve patatesleri tam haşlamak gerekir. Enginar pişirirken mutlaka tencerenin kapağı kapatılmalıdır. Zeytinyağlı enginar soğuk servis edilir. Servis aşamasında üzerine ince kıyılmış dereotu konulabilir. 

Enginar Malzemeleri

  • 1 adet kuru soğan
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 8 adet ayıklanmış enginar
  • 2 adet sıkılmış limonun suyu
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Enginar Servisi için:

  • ¼ demet dereotu