Rus klasiği Borş (borsch) çorbası nasıl yapılır?
Borş (borsch) çorbası en bilinen Rus yemeğidir. Son yıllarda ülkemizde de sevilen çorbalar arasında yerini almaya başladı. Peki Borş (borsch) çorbası nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte yeni tatlar denemek isteyenler için tarifi…
Rus ve Ukrayna mutfağında önemli bir yere sahip olan Borş (borsch) çorbası, Avrupa ülkelerinde de sık sık tüketilir. Ana malzemesi pancar, havuç, lahana ve dana eti ile hazırlanan bu çorba, kremayla zenginleştirilir. Rus mutfağı, farklı kültürlerle etkileşim içinde olduğu için, birbirinden lezzetli tarifleri içerisinde barındırır. İşte sizlere sağlıklı besleyici malzemelerle dolu olan nefis borş (borsch) çorbası tarifi…
BORŞ (BORSCH) ÇORBASI
Malzemeler
500 gr kemikli dana eti
300 gr beyaz lahana
1 adet orta boy pancar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1çay kaşığı tuz ve toz şeker
Tane karabiber
Su ve et suyu
Servisi için:
Yarım su bardağı bardağı krema veya süzme yoğurt
Yapılışı
Öncelikle kemikli etleri tencereye alın, içerisine defne yaprağı ve tane karabiber ekleyin ve etler kemiklerinden ayrılacak seviyeye gelinceye kadar pişirin. Pancarın kabuğunu soymadan tencereye alın ve yumuşayana kadar haşlayın. Yumuşayan pancarın suyunu dökün. Kabuğunu soyup doğrayın. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Lahanayı, havucu, patatesi da eşit şekilde doğrayın. İlk olarak tencereye yağ ile birlikte soğanları alarak kavurmaya başlayın. Havuç, pancar ve patates ekleyerek pişirmeye devam edin. Küp küp doğradığınız domatesleri ve lahanayı da tencereye ekleyin. Kavurmaya devam edin. Pişen etleri kemiklerinden ayırın tencereye ekleyin. Üzerine et suyu, tuz ve karabiberi de ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbanızı tabağa alın. Üzerine isteğe bağlı ekşi krema ya da süzme yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun.
BORŞ (BORSCH) ÇORBASININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?
Borş (borsch) çorbasını et kullanmadan da yapabilirisiniz.
Rengini haşlama suyuna bırakmaması için pancarları bir çatal ya da kürdan yardımıyla delmeden kabuklu bir şekilde en az 15-20 dakika kadar haşlayın.
Et suyunu ayrıca haşlayın ve hazırladığınız et suyunu çorba yapımında kullanın.
Pancarlar ellerinizi boyar, arzu ederseniz eldiven kullanın.
Orijinal tarifte servis esnasında tabağın ortasına ekşi krema kullanılır, ama süzme yoğurtlada servis edebilirsiniz.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Gelinim Mutfakta kim elendi? 10 bileziği kim aldı? 22 Kasım 2024 puan durumu
Fenerbahçe En-Nesyri için Al-Nassr'den gelen rekor bonservisi reddetti
22 Kasım 2024 burç yorumları
BEDAŞ 22 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
Lüks araba markası Jaguar logosunu neden değiştirdi? Yeni logosu ne oldu?
Netenyahu'yu tutuklayacak ülkeler belli oldu!
Bakan Yusuf Tekin'den Teğmen Ebru Eroğlu ve diğer teğmenleri kurtaracak karar!
21 Kasım 2024 reyting sonuçları: Perşembe günü hangi yapım birinci oldu?
Mauro Icardi’nin Greeicy ile kulis paylaşımı Nara’yı çileden çıkardı
İsmi Fenerbahçe ile anılıyordu: Al Nassr'da flaş Talisca gelişmesi