Bienenstich (Alman Pastası) nasıl yapılır?

Almanya'da yaygın olan Bienenstich (Alman Pastası) son dönemde Türkiye'de de satılmaya başlandı. Peki, Bienenstich (Alman Pastası) evde nasıl yapılır? Pratik tarifini sizler için derledik.

12punto

Okulda, evde ve iş yerinde sıklıkla tüketilen kek, kimi zaman farklı tarifleriyle gündeme geliyor.

Almanya'da yaygın olan Bienenstich (Alman Kek), son dönemde ülkemizde de yaygınlaştı.

Bienenstich (Alman Kek) Malzemeler

-4 adet yumurta

-140 gr un

-125 gr toz şeker

-1/2 paket kabartma tozu

-70 gr file badem

Kreması için 

-2 paket kutu krema

-1 paket pastacı kreması

Bienenstich (Alman Kek) Yapılışı

-Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. sonra bir spatula yardımıyla hamurumuzun kabarıklığını söndürmeden ununu ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbımıza döküp üzerine file bademleri serpiyoruz.

-170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.

-Fırından çıkan pasta kekimizi soğumaya bırakıyoruz.

-Diğer tarafta 2 kutu krema ve 1 paket pasta kremamızı kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz. 

-Kekimizi bir bıçak yardımıyla ikiye kesiyoruz. Kremamızı sıkma torbası yardımıyla arasına sıkıyoruz. Kekimizin üst parçasını kremanın üzerine kapatıp bademlerimizin parlak görünmesi için bal sürüyoruz.

-Bir gece buzdolabında bekletip sonrasında servis yapıyoruz.