Boşnak böreği yaparken işinizi kolaylaştıracak taktikler
Balkan mutfağının popüler lezzetlerinden biri olan Boşnak böreği, sabah kahvaltıların ve 5 çayının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Peki, Boşnak böreği nasıl yapılır, nelere dikkat edilmeli? İşte Boşnak böreği yaparken işinizi kolaylaştıracak taktikler...
12punto
Boşnak ve Türk sofralarında yer alan Boşnak Böreği son dönemde popülaritesini arttırdı.
Boşnak böreği hazırlanırken kullanılan malzemeleri ve işinizi kolaylaştıracak taktikleri sizler için derledik.
BOŞNAK BÖREĞİ MALZEMELERİ
Hamuru için:
1 kg un
1 yemek kaşığı tuz
3 su bardağı ılık su
İç malzemesi için:
500 gram yağsız kıyma
3 adet soğan
Sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Açmak için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
BOŞNAK BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
-Unu ve tuzu yoğurma kabında karıştırın.
-Ilık su ilave ederek güzelce yoğurun ve pürüzsüz bir hamur elde edin.
-Üzerine bir bez örtüp hamuru yarım saat dinlendirin.
-Bu esnada böreğin iç harcını hazırlayın.
-Soğanları ince ince doğrayın.
-Kıymayı az yağda kavurun.
-Soğanları kıymaya ekleyip kavurmaya devam edin.
-Karabiber ve tuz da ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
-Dinlenen hamurunuzu yeniden yoğurup 2 eşit parçaya ayırın.
-Bezeleri 10 dakika daha dinlendirin.
Tereyağını eritip içine sıvı yağı ilave edin ve karıştırın.
Bezelerden birini merdaneyle hafifçe açın.
Erimiş yağdan hamurun üzerine sürün ve elinizle hamuru çekerek büyütebildiğiniz kadar büyütün.
İç harcının yarısını hamurun üzerine yayın ve dikkatle rulo yapın.
Tepsiyi yağlayıp hamurları ortadan dışa doğru sarın.
İkinci hamura da aynı işlemleri yapın.
Yağın kalanını hamurların üzerine sürün.
Önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin.
Ardından çıkarıp sıcak servis yapın.