Mantı nasıl yapılır? Evde mantı yapmanın pratik yolu
Kayseri yöresine ait olan mantı yemeği tüm Türkiye'de severek tüketilmektedir. Lezzetli ve ideal mantı nasıl hazırlanır? İşte mantı hazırlarken akılda bulunması gerekenler...
Mantı, Anadolu'da çok eski tarihlerden beri sevilen bir yemek olmuştur.
Mantının Osmanlı Saray mutfağında da önemli bir yeri vardır.
Mantı Tarifi
Öncelikle hamur için;
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Tuzu istediğiniz gibi atabilirsiniz ( 1-2 çay kaşığı tuz)
- 1 adet yumurta
İçi için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
Sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Mantının üstüne dökmek için;
- 1 kase yoğurt
- Yoğurdun üstüne zevk aldığınız kadar sarımsak ezebilirsiniz
- 1 çay kaşığı toz biber
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik'in odasının fotoğrafları
İki kadını öldüren katilin evinden çıkan kitaptaki detaylar
İkbal ve Ayşenur son yolculuklarına uğurlandı
İki genç kız vahşice katledilmişti: Dört büyükler kampanya başlattı
Semih Çelik, o gün mahalle esnafına bunu sormuş!
Paylaştığı video üzerinden uğradığı şantajı ifşa etti
Cumhurbaşkanlığı seçim anketinde çarpıcı İmamoğlu ayrıntısı
Katil Çelik tarafından katledilen Ayşenur Halil'in fotoğrafı paylaşıldı
Bosna'da yaşanan sel felaketinde neler oldu?
İstanbul'da iki kadını öldürüp intihar eden şahsın cenazesi toprağa verildi