Mantı nasıl yapılır? Evde mantı yapmanın pratik yolu
Kayseri yöresine ait olan mantı yemeği tüm Türkiye'de severek tüketilmektedir. Lezzetli ve ideal mantı nasıl hazırlanır? İşte mantı hazırlarken akılda bulunması gerekenler...
Mantı, Anadolu'da çok eski tarihlerden beri sevilen bir yemek olmuştur.
Mantının Osmanlı Saray mutfağında da önemli bir yeri vardır.
Mantı Tarifi
Öncelikle hamur için;
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Tuzu istediğiniz gibi atabilirsiniz ( 1-2 çay kaşığı tuz)
- 1 adet yumurta
İçi için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
Sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Mantının üstüne dökmek için;
- 1 kase yoğurt
- Yoğurdun üstüne zevk aldığınız kadar sarımsak ezebilirsiniz
- 1 çay kaşığı toz biber
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Hasan Arat'tan Fenerbahçe'ye Rafa Silva'lı 'Talisca' yanıtı
Fenerbahçe En-Nesyri için Al-Nassr'den gelen rekor bonservisi reddetti
22 Kasım 2024 burç yorumları
İUP maaşı ödeme tarihi ne zaman? İUP maaşları ne zaman yatacak?
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
Bu akşam TV'de ne var? 21 Kasım Perşembe TRT 1, Kanal D, Star TV, Show TV, ATV
BEDAŞ 22 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
Gelinim Mutfakta kim elendi? 10 bileziği kim aldı? 22 Kasım 2024 puan durumu
21 Kasım 2024 reyting sonuçları: Perşembe günü hangi yapım birinci oldu?
Bakan Yusuf Tekin'den Teğmen Ebru Eroğlu ve diğer teğmenleri kurtaracak karar!