Mantı nasıl yapılır? Evde mantı yapmanın pratik yolu
Kayseri yöresine ait olan mantı yemeği tüm Türkiye'de severek tüketilmektedir. Lezzetli ve ideal mantı nasıl hazırlanır? İşte mantı hazırlarken akılda bulunması gerekenler...

Mantı, Anadolu'da çok eski tarihlerden beri sevilen bir yemek olmuştur.
Mantının Osmanlı Saray mutfağında da önemli bir yeri vardır.
Mantı Tarifi
Öncelikle hamur için;
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Tuzu istediğiniz gibi atabilirsiniz ( 1-2 çay kaşığı tuz)
- 1 adet yumurta
İçi için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
Sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Mantının üstüne dökmek için;
- 1 kase yoğurt
- Yoğurdun üstüne zevk aldığınız kadar sarımsak ezebilirsiniz
- 1 çay kaşığı toz biber
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

İmamoğlu ile birlikte 28 kişinin daha diploması iptal edilmişti

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için geri sayım!

Yandaş ROK'tan çok konuşulacak Fatih Altaylı iddiası

Kılıçdaroğlu cephesi harekete geçti

DEM iktidara ve devlete ortak mı oluyor?

Fatih Altaylı'dan 'AKP'ye oy vereceğim' çıkışı

Emekli maaşları iptal ediliyor!

Sermaye grubu boykot çağrısını hedef aldı

Hemşehri derneği deyip geçme

Gelinim Mutfakta 2 Nisan Çarşamba puan durumu: Bugün çeyrek altını kim aldı?
