Mantı nasıl yapılır? Evde mantı yapmanın pratik yolu
Kayseri yöresine ait olan mantı yemeği tüm Türkiye'de severek tüketilmektedir. Lezzetli ve ideal mantı nasıl hazırlanır? İşte mantı hazırlarken akılda bulunması gerekenler...

Mantı, Anadolu'da çok eski tarihlerden beri sevilen bir yemek olmuştur.
Mantının Osmanlı Saray mutfağında da önemli bir yeri vardır.
Mantı Tarifi
Öncelikle hamur için;
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Tuzu istediğiniz gibi atabilirsiniz ( 1-2 çay kaşığı tuz)
- 1 adet yumurta
İçi için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
Sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Mantının üstüne dökmek için;
- 1 kase yoğurt
- Yoğurdun üstüne zevk aldığınız kadar sarımsak ezebilirsiniz
- 1 çay kaşığı toz biber
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

General duruşmaya katılmadı özel celse istedi... Tanığa bir telefon geldi...

Mübadil mezarlarının üstüne otopark...

Partilerin oy potansiyellerini açıkladılar

Muhammed Yakut ölmeden saatler önce aramış

Zekai Paşa OYAK Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Emekliye ve memura Temmuz zammı netleşti!

Mahkeme Başkanı iki ismin tahliyesini istedi!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Çeşme’de 2 mahalle tahliye edildi

Bahçeli'nin grup toplantısındaki o sözlerine açıklık getirdi
