Mantı nasıl yapılır? Evde mantı yapmanın pratik yolu
Kayseri yöresine ait olan mantı yemeği tüm Türkiye'de severek tüketilmektedir. Lezzetli ve ideal mantı nasıl hazırlanır? İşte mantı hazırlarken akılda bulunması gerekenler...

Mantı, Anadolu'da çok eski tarihlerden beri sevilen bir yemek olmuştur.
Mantının Osmanlı Saray mutfağında da önemli bir yeri vardır.
Mantı Tarifi
Öncelikle hamur için;
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Tuzu istediğiniz gibi atabilirsiniz ( 1-2 çay kaşığı tuz)
- 1 adet yumurta
İçi için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
Sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Mantının üstüne dökmek için;
- 1 kase yoğurt
- Yoğurdun üstüne zevk aldığınız kadar sarımsak ezebilirsiniz
- 1 çay kaşığı toz biber
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

AKP'ye topuklayan Çerçioğlu'ndan CHP'ye şok suçlama!

Transferler AKP’ye yetmedi: Son anketten sürpriz sonuç!

İmamoğlu'nun diplomasını iptal edenleri açıkladı

'KANTAR’IN TOPUZU KAÇMIŞ!'

Vera Dumesnil’in işgal İstanbul’u

DEM Partili Beştaş'tan Kadir İnanır'a ziyaret

İktidar yine yetişemiyor! Eriyiş sürüyor

Mühendis koca kalmadı avukat koca verelim

Merkez Bankası hedefe dar gelirliyi koydu

Furkan Bölükbaşı hem erişim engeli yedi hem de saldırıya uğradı
