Brokoli nasıl pişirilir? Brokoli yemeği hazırlanışı...
Ülkemizde Akdeniz Bölgesi'nde yetişen brokoli, sağlığa çok faydalı ve besleyici bir sebzedir. Peki, brokoli yemeğinin malzemeleri nelerdir, brokoli yemeği nasıl pişirilir? İşte brokoli yemeğini hazırlarken bilmeniz gerekenler...
12punto
Besin değeri yüksek olan brokoli sofraların vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alıyor.
Bağırsak sağlığında önemli rol üstlenen brokolinin yapılışı da oldukça pratik.
Brokoli Yemeği Malzemeleri:
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1-2 adet patates
- 1 orta boy brokoli
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- Ilık su
Brokoli Yemeği Yapılışı:
- Brokoliler irice parçalayın daha sonra yıkayıp süzün.
- Havuçları soyulup yıkayın ve halka şeklinde doğrayın.
- Zeytinyağı içerisinde yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Salçaları ekleyin.
- Salçayı kavurup havuç ve patatesleri ekleyip, 5 dakika kavurun.
- Brokoliyi ekleyerek 4 dakika daha kavurun.
- Şeker, tuz ve kırmızı toz biber eklenir. Üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyin. Kaynayınca altını kısın.
- Piştikten sonra 2 saat kadar dinlendirip servis ederseniz daha lezzetli olur.