Buda’nın eli meyvesi nedir, nasıl tüketilir?

Buda’nın eli, Asya’ya özgüdür ve antik çağlardan beri yetiştirilmektedir. Günümüzde Asya, Avrupa, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yerel marketlerde ve özel bakkallarda bulunmaktadır.

12punto

Buda'nın eli meyvesi, limon ve yuzu ile harmanlanmış ağaç kavununu andıran dünya dışı bir lezzete sahiptir ve hazırlanması kolaydır.

Parmak ağaç kavunu olarak da bilinen Buda’nın eli, parmakların ve ellerin dua pozisyonundaki görünümünü andıran benzersiz şeklinden dolayı bu adı almıştır.

Buda’nın eli birçok Asya kültüründe uzun ömürlülüğü, mutluluğu ve iyi şansı sembolize eder. Meyvenin hem ince kabuğu hem de yoğun çekirdeği yenilebilir.

SERT VE ACI DEĞİL

Çekirdeksizdirler, bu da dilimlemeyi çok daha kolay hale getirir. Konsantre ve lezzetli yağlar için kabuğu yemeklerde kullanılır.

Diğer turunçgillerin aksine, buda elinin özü tatlı ve gevrektir, sert ve acı değildir.

Buda’nın eli, ciltteki kolajen üretimini artırmak, iltihaplanmayı azaltmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için mükemmel bir C vitamini kaynağıdır.

Meyve lif, kalsiyum ve E vitamini yönünden zengindir.

BUDA'NIN ELİ MEYVESİ NASIL KULLANILIR?

  • Salatalara rendeleyin, şekerleme ve reçel olarak kullanın.
  • Aromatik ve limonlu tadı ile hemen hemen her türlü içecekle karıştırın.