Etsiz bezelye yemeği tarifi... Bezelye yemeğinin pratik hazırlanışı
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen bezelye yemeği, Türk mutfağında sıklıkla pişiriliyor. Pratik bezelye yemeği tarifi...
12punto
Bezelye yemeği, nişasta, lif, antioksidan ve protein oranı yönünden oldukça yüksek bir besin olarak dikkat çekiyor.
Yurttaşların sofralarından eksik etmediği bezelye yemeğinde kullanılan malzemeler ve yapılışı...
Bezelye Malzemeler:
-3 Su Bardağı Bezelye (ayıklanmış)
-1 Su Bardağı Patates (ufak doğranmış)
-1/2 Su Bardağı Havuç (ufak doğranmış)
-1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
-1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
-1 Çay Bardağı Zeytinyağ
-2 Diş Sarımsak (iri iri doğranmış)
-2 Adet Kesme Şeker
-3 Su Bardağı Su
-1 Adet Bulyon (isteğe bağlı)
Bezelye Yapılışı:
-Zeytinyağını orta ateşte ısıtın, havuçları ve sarımsakları ekleyip, havuçlar hafifçe sararana kadar 2-3 dakika kavurun.
-Salçaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
-Bezelyeleri ekleyin ve 3-4 dk. sürekli karıştırarak kavurun. Patatesleri ekleyin ve 1-2 dk. daha kavurun.
-Kaynar suyu, şekeri, bulyonu ekleyin (bulyon yoksa tuz ekleyin) ocağın altını kısın ve 25-30 dk. bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
-Bezelyeyi taze değilde, dondurulmuş olarak kullanacaksanız, ilk önce 1-2 dk. kaynatıp süzün. Bu şekilde, buzluk kokusu gitmiş olur.