Gaziantep'in gözdesi: Gavurdağı salatası nasıl olur?

Gaziantep mutfağına ait olan gavurdağı salatası, ince küp şeklinde kıyılmış salata malzemelerine ceviz ve nar ekşisi ilave edilerek yapılan bir salata türüdür. Peki, gavurdağı salatası nasıl olur? İşte gavurdağı salatası yapımı...

12punto

Sebzeli ezogelin çorbası, nohut yemeği ve etli biberli bulgur ile tüketilmesi tavsiye edilen gavurdağı salatası, içerisinde barındırdığı yüksek miktarda antioksidan ve lif içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Peki, gavurdağı malzemeleri neler, gavurdağı salatası nasıl yapılır?

GAVURDAĞI MALZEMELER

  • 4 adet domates
  • 3-4 adet yeşilbiber
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3-4 adet yeşil soğan
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi

GAVURDAĞI YAPILIŞI

-Domates, yeşilbiber, maydanoz ve yeşil soğan çok küçük olacak şekilde doğranır.
 
-İnce kıyılmış kuru soğan tuzla birlikte ovulur.
 
-Bu malzemeler geniş bir kap içerisine alınır.
 
-Ceviz, nar ekşisi, zeytinyağı, pul biber ve bir yemek kaşığı sumak ekşisi ilave edilip karıştırılır.
 
-Zeytinyağı ve nar ekşisinin miktarı damak tadına göre ayarlanabilir.