Hindili noodle nasıl yapılır?
Mutfakların vazgeçilmezleri arasında yer alan hindi, noodle ile de tüketilmektedir. Hindili noodle tarifi arama motorlarında araştırılıyor. İşte pratik Hindili noodle hazırlama rehberi...
12punto
Bir erişte ve şehriye türü olan noodle, Çin mutfağına özgü bir lezzet olmasına rağmen ülkemizde de tüketilmektedir.
Noodle yemeğinin çok sayıda çeşidi bulunmaktadır. Tavuklu sebzeli noodle, etli noodle, yer fıstığı soslu noodle, beyaz lahanalı ve sebzeli noodle ilk akla gelenlerdir.
Son dönemde hindili noodle'ın ülkemizde tercih edilmeye başlandığı gözlenmektedir.
HİNDİLİ NOODLE MALZEMELER
- 125 gr hindi göğüs
- 1 paket soya soslu noodle
- 1 tane havuç
- 1 yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 avuç fındık
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Soya sosu
HİNDİLİ NOODLE YAPILIŞI
- 100 gr. hindi göğüsü minik küpler şeklinde doğrayın.
- Noodle paketinin içerisinde çıkan soya sosunu ve baharat karışımını hindinin üzerine döküp karıştırın.
- Bu sırada 1 küçük boy havuç, 1 yeşil biber ve 1 dal taze soğanı küçük küçük doğrayın.
- Geniş bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip ısıtın.
- Isınan yağa soslu hindi göğsünü ekleyip güzelce renk alana kadar kavurun.
- Ardından pişmesi en zor olan doğramış havucu, sonra yeşil biberi ve pişmesi en kolay olan yeşil soğanı tavaya ekleyin.
- Dilerseniz son olarak 1 avuç fındık ya da yer fıstığını ekleyip birkaç tur yüksek ateşte kavurduktan sonra tavadakileri yiyeceğiniz tabağa alın.
- Tavada kalan güzelliklerin üzerine 1,5 su bardağı kaynayan suyu ekleyin ve noodleı bu suda haşlayın.
- Biraz sulu çorba gibi isterseniz suyunu almadan devam edin.
- Makarnanın haşlanmasına yakın tabaktaki sebzeleri tekrar tavaya alıp hepsini bir tur daha çevirdikten sonra tüketebilirsiniz.