Hintlilerin en meşhur yemeklerinden: Hint Usulu Tavuk (Chicken Korma)

Hindistan mutfağına ait olan yemeklerin tüketimi son dönemde ülkemizde yaygınlaştı. Hint Usulü Tavuk (Chicken Korma) da tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. Hint usulü tavuğun (Chicken Korma) en pratik tarifini derledik.

12punto

Bol baharatlı ve tavuk yemekleriyle ön plana çıkan Hindistan mutfağı, dünya gastronomisiyle ilgili yapılan araştırmalarda genelde ilk 10 sırada kendisine yer buluyor.

Hindistan'ın yanı sıra Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinde de tüketilen Hint Usulü Tavuk (Chicken Korma) son dönemde adından söz ettiren yemekler arasında yer alıyor.

Hint Usulü Tavuk (Chicken Korma) Malzemeler

-1 adet bütün tavuk

-3-4 adet patates

-4 su bardağı tavuk suyu

-1 adet kuru soğan

-5 diş sarmısak

-1 yemek kaşığı domates salçası

-1 tatlı kaşığı kimyon tohumu

-1 tatlı kaşığı tane kakule

-2 adet kuru kırmızı biber

-1 tatlı kaşığı tane karabiber

-1 tatlı kaşığı tane karanfil

-1 çubuk tarçın

-Tuz

-1 tatlı kaşığı kişniş tohumu

-1 çay kaşığı pul biber

-5 santim uzunluğunda taze zencefil

-1 tatlı kaşığı toz zerdeçal

-10-15 dal maydanoz

Hint Usulü Tavuk (Chicken Korma) Yapılışı

-Tavuğu, kemikli ve derili olarak parçalara ayırın. Kağıt havluyla kurulayın, tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.

-Zencefil, zerdeçal ve tuz hariç, bütün baharatları teflon tavada biraz kavurarak aromalarını güçlendirin. Ardından havanda, ya da bir öğütücü de toz haline getirin (hafif taneli de kalabilirler).

-Varsa, bu tarif için çok uygun olan dökme demir tencerede (ya da kalın tabanlı çelik tencere) ince doğranmış taze zencefil, soğan ve sarmısakları, kısık ateşte yağ koymadan kendi suyuyla soteleyin. İyice yumuşayınca zerdeçal ile toz haline getirilen baharatları ve tuzunu ekleyin. Domates salçasını ilave edin. 1-2 dakika hepsini bir arada soteleyin.

-Tavuk suyunu (3-4 su bardağı kadar) ilave edin, kısık ateşte yaklaşık bir saat pişirin. Soğan, sarımsak ve baharatların bütün aromalarının tavuk suyuna geçmesini sağlayın.

-Bir saatin sonunda tavukları ekleyin ve yine kısık ateşte 30 dakika pişirin. Tavuklar piştikten sonra içine birer lokmalık küpler halinde doğranmış patatesleri ekleyin. Patatesler yumuşadıktan sonra altını kapatın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyin.

-Yanında pirinç pilavı ve limon dilimi ile servis edin.