Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,2401
Dolar
Arrow
34,4862
İngiliz Sterlini
Arrow
43,5545
Altın
Arrow
2962,0000
BIST
Arrow
9.471

Köri soslu tavuk yapılışı nasıl? Köri soslu tavuk tarifi...

Meşhur bir Hint yemeği olan köri soslu tavuk, evlerimizde pişen yemekler arasında yer alıyor. Köri soslu tavuk nasıl hazırlanır? İşte köri soslu tavuk tarifi...

Köri soslu tavuk yapılışı nasıl? Köri soslu tavuk tarifi...

100 gramında 143 kalori bulunan köri soslu tavuk, hazırlanışı yönünden oldukça pratik.

Sosyal medya kullanıcılarının, "Köri soslu tavuğun malzemeleri nelerdir?" ve "Köri soslu tavuk nasıl yapılır?" soruları cevap buldu.

İşte köri soslu tavuk hakkında mutlaka bilmeniz gerekenler...

Köri Soslu Tavuk İçin Gerekli Malzemeler

  • Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü ( 550 gram kadar )
  • Sıvı yağ ( İki yemek kaşığı kadar )

Köri Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • Un ( 1 yemek kaşığı )
  • Tereyağı ( 2 yemek kaşığı )
  • Soğuk Süt ( 2 su bardağı )
  • Sıcak su ( Yarım su bardağı )
  • Köri ( 1 tatlı kaşığı )
  • Karabiber ( 1 çay kaşığı )
  • Tuz ( 1 çay kaşığı )
  • Köri Soslu Tavuk Tarifi

    1- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağınızı ilk olarak bir tava üzerinde ısıtın.

    2- Kuşbaşı doğradığınız 600 gram kadar tavuk göğsünü tavaya ekleyin.

    3- Tavuklar renk alıp suyunu çekene dek orta ateşte kavurmayı sürdürün.

    4- Tavuklarınız pişerken köri sosunuzu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

    5- Farklı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritebilirsiniz.

    6- Üzerine 1 yemek kaşığı kadar unu da ekledikten sonra kokusu çıkana kadar karıştırmaya ve kavurmaya devam edin.

    7- Sonrasında unun üzerine 2 su bardağı soğuk sütünüzü ilave edin ve unun topaklanma riskine karşı hızlıca karıştırın.

    8- Yarım su bardağı kadar sıcak suyunuzu 1 tatlı kaşığı köri ve 1 çay kaşığı tuz ve karabiberinizi üzerine ilave edin.

    9- Sosunuzu kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak 4 veya 5 dakika boyunca pişirmeye devam edin.

    10- Sosumuzu hazırladıktan sonra kavurduğumuz tavuk küplerin üzerine ekleyin ve iyice harmanladığınızdan emin olun.

    11- Bunun üzerine beş dakika daha pişirin.

    12- Son olarak ince kıydığınız çeyrek demet maydanozu köri soslu tavuğunuza eklediğinizde Köri Soslu Tavuğunuz servise hazır olacak.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler