İtalyan salatası: Panzanella tarifi

İtalyan mutfağının gözdeleri arasında yer alan Panzanella salatası tarifi merak ediliyor. Panzanella salatası yapımında kullanılan malzemeler ve hazırlanışı...

12punto

İtalya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinde tüketilen panzanella, domates, soğan veya fesleğen ve sirke ve zeytinyağı eklenmiş bayat, nemlendirilmiş ekmek parçalarından yapılan bir İtalyan salatasıdır.

PANZANELLE MALZEMELER:

450 gr bayat ev ekmeği

3 domates, aşırı olgun değil

2 kırmızı soğan

1 salatalık (isteğe bağlı)

1 demet fesleğen

Sızma zeytinyağı

Şarap sirkesi

Tuz ve biber

PANZANELLE NASIL YAPILIR?

-Bayat ekmekleri küp küp doğradıktan sonra yağsız bir tavada hafif kızartın.

-Geniş bir karıştırma kabında; balzamik sirke, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırdıktan sonra kızarmış ekmekleri yumuşamaları için bu sosa ekleyin.

-Çeri domatesleri diri kalacak şekilde bir tavada soteleyin ve kenara alın.

-Aynı tavada renkli biberleri kızarana kadar soteleyin. Dilerseniz sap kısımlarını temizleyin ve iri iri doğrayın.

-Sotelenmiş domates ve biberleri ekmeklerin olduğu kaba alın.

-Üzerine ortadan ikiye kesilmiş mozzarella peynirlerini, ince doğranmış soğanı, taze kekikleri ve fesleğenleri ekleyip güzelce karıştırın.

-Hazır olan panzanella salatasını geniş ve güzel bir servis kasesine koyarak servis edin.