İtalyan usulü domates çorbası tarifi
İtalyan usulü domates çorbası, mineral ve antioksidan yönünden oldukça zengindir. İtalyan usulü domates çorbası nasıl hazırlanır? İşte cevabı...
12punto
İtalyan usulü domates çorbası önemli bir A vitamini ve likopen deposudur.
Lif bakımından zengin olduğundan hazmı kolaylaştıran İtalyan usulü domates çorbası tarifi arama motorlarında ve sosyal medyada araştırılıyor.
İTALYAN USULÜ DOMATES ÇORBASI MALZEMELERİ
- 3 domates,
- 1 çorba kasesi boncuk makarna,
- 1 soğan,
- 6 su bardağı et suyu,
- 1 çorba kaşığı margarin,
- 2 çorba kaşığı un,
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
- Tuz.
İTALYAN USULÜ DOMATES ÇORBASI YAPILIŞI
- Domatesleri yıkayın ve kabuklarını çıkarın. Daha sonra soyulmuş domateslerin çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın.
- Diğer tarafta tuzlu bir suda makarnayı on dakika kadar haşlayın ve süzün.
- Tencereye margarini alıp eritin. İçine kıyılmış soğan ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
- Ufak doğradığınız domatesleri ilave edin ve kavurun. Un ekleyip karıştırarak sos kıvamına getirin.
- Daha sonra zer,ne et suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra haşlayıp süzdüğünüz makarnayı içerisine ilave edin.
- Çorba kaselerine alıp kaşar peyniri serperek sıcak halde servise sunun.