İtalyan usulü domates çorbası tarifi

İtalyan usulü domates çorbası, mineral ve antioksidan yönünden oldukça zengindir. İtalyan usulü domates çorbası nasıl hazırlanır? İşte cevabı...

12punto

İtalyan usulü domates çorbası önemli bir A vitamini ve likopen deposudur.

Lif bakımından zengin olduğundan hazmı kolaylaştıran İtalyan usulü domates çorbası tarifi arama motorlarında ve sosyal medyada araştırılıyor.

İTALYAN USULÜ DOMATES ÇORBASI MALZEMELERİ

  • 3 domates,
  • 1 çorba kasesi boncuk makarna,
  • 1 soğan,
  • 6 su bardağı et suyu,
  • 1 çorba kaşığı margarin,
  • 2 çorba kaşığı un,
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • Tuz.

İTALYAN USULÜ DOMATES ÇORBASI YAPILIŞI

  • Domatesleri yıkayın ve kabuklarını çıkarın. Daha sonra soyulmuş domateslerin çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın.
  • Diğer tarafta tuzlu bir suda makarnayı on dakika kadar haşlayın ve süzün.
  • Tencereye margarini alıp eritin. İçine kıyılmış soğan ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
  • Ufak doğradığınız domatesleri ilave edin ve kavurun. Un ekleyip karıştırarak sos kıvamına getirin.
  • Daha sonra zer,ne et suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra haşlayıp süzdüğünüz makarnayı içerisine ilave edin.
  • Çorba kaselerine alıp kaşar peyniri serperek sıcak halde servise sunun.