Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Minestrone çorbası (sebzeli çorba) nedir, nasıl hazırlanır?

Geleneksel İtalyan mutfağının temellerinden biri olan minestrone (sebzeli çorba), mevsim sebzeleri ile yapılan bir çorbadır.

Minestrone çorbası (sebzeli çorba) nedir, nasıl hazırlanır?

Minestrone, genellikle makarna veya pirinç, bazen her ikisinin eklenmesiyle sebze ile yapılan İtalya'nın meşhur çorba çeşitleri arasında yer almaktadır.

Bugün, bu çorbanın belirli bir tarifi olmamasına ve her bölgenin kendine özgü bir versiyonu olmasına rağmen, en yaygın malzemeleri et suyu, soğan, domates, kereviz, havuç ve bakliyattır.

MİNESTRONE NASIL HAZIRLANIR?

  • Sebzeler doğranır ve uzun süre pişirilir, ancak lapa haline gelmemeleri gerekir.
  • Son olarak, bu ucuz ama doyurucu yemeği tamamlamak için makarna veya pirinç eklenebilir.
  • Pişirme yöntemine bağlı olarak, bu lezzetli çorbalar minestrone a crudo (çiğ sebzeli) ve minestrone col soffritto (sotelenmiş sebzeli) olarak iki ana kategoriye ayrılır.
  • Crudo için çiğ sebzeler kullanılır ve genellikle pişirmenin sonuna doğru sarımsak aromalı zeytinyağı eklenir, soffritto, pancetta (pastırma) ve domuz eti ile birlikte ilk önce tereyağında, sıvı yağda veya domuz yağında sotelenen sebzelerle yapılır.

Soğuk bir günü ısıtmak için mükemmel rahat yiyecek olan sebzeli çorba, tatların kaynaşması ve derinleşmesi biraz zaman aldığından, önceden yapıldığında ve tekrar ısıtılarak servis edildiğinde daha da iyidir.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Minestrone çorbası Sebzeli çorba