Minestrone çorbası (sebzeli çorba) nedir, nasıl hazırlanır?
Geleneksel İtalyan mutfağının temellerinden biri olan minestrone (sebzeli çorba), mevsim sebzeleri ile yapılan bir çorbadır.
Minestrone, genellikle makarna veya pirinç, bazen her ikisinin eklenmesiyle sebze ile yapılan İtalya'nın meşhur çorba çeşitleri arasında yer almaktadır.
Bugün, bu çorbanın belirli bir tarifi olmamasına ve her bölgenin kendine özgü bir versiyonu olmasına rağmen, en yaygın malzemeleri et suyu, soğan, domates, kereviz, havuç ve bakliyattır.
MİNESTRONE NASIL HAZIRLANIR?
- Sebzeler doğranır ve uzun süre pişirilir, ancak lapa haline gelmemeleri gerekir.
- Son olarak, bu ucuz ama doyurucu yemeği tamamlamak için makarna veya pirinç eklenebilir.
- Pişirme yöntemine bağlı olarak, bu lezzetli çorbalar minestrone a crudo (çiğ sebzeli) ve minestrone col soffritto (sotelenmiş sebzeli) olarak iki ana kategoriye ayrılır.
- Crudo için çiğ sebzeler kullanılır ve genellikle pişirmenin sonuna doğru sarımsak aromalı zeytinyağı eklenir, soffritto, pancetta (pastırma) ve domuz eti ile birlikte ilk önce tereyağında, sıvı yağda veya domuz yağında sotelenen sebzelerle yapılır.
Soğuk bir günü ısıtmak için mükemmel rahat yiyecek olan sebzeli çorba, tatların kaynaşması ve derinleşmesi biraz zaman aldığından, önceden yapıldığında ve tekrar ısıtılarak servis edildiğinde daha da iyidir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Yandaş gazeteciden Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu kararıyla ilgili bomba iddia!
Özgür Özel ve Garfield
Ünlü dondurmacıda dışkı kaynaklı bakteri bulundu
İhraç edilen Teğmenlerden yeni hamle
15 Temmuz'un kritik isminden çarpıcı ifade
Böcek ailesinin sonunu getiren o otelle ilgili şoke eden ayrıntı
Araba alacaksanız 2026'da alın
Sosyal Bilimlerinizi nasıl alırdınız?
Sörloth'la ilk temas... Lookman yükleniyor!
İmralı tartışması sürerken CHP’den eş zamanlı hamle