Şifa deposu: Balık çorbası
Balık çorbası, balık veya deniz ürünlerinin sebze ve et suyu, meyve suyu, su veya başka bir sıvı ile karıştırılmasıyla yapılan bir besindir. Özellikle kış aylarında tüketilen ve "şifa deposu" olarak bilinen balık çorbası nasıl yapılır? İşte hazırlanışı...

Lezzetiyle olduğu kadar yüksek besin değeriyle de öne çıkan balık çorbası, özellikle kış aylarında balık severlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
BALIK ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Orijinal tarifinde, iskorpit veya kırlangıç balığından yapılır.
- Tereyağsız olmuyor. Soğan, havuç, sarımsağımız ve kerevizimiz olmazsa olmaz. Genelde yapanlar kereviz olmadan yapıyor. Ama kereviz olmadan balık çorbası olmaz.
- Balığı önceden haşlıyoruz. Sonra temizleyip ayıkladıktan sonra haşladığımız suyu kullanmalıyız. Hepsini yaptıktan sonra pişerken üzerinde oluşan köpükleri almamız gerekiyor.
- Normal et yemeklerinde olduğu gibi balık çorbasının da tadının değişmemesi için köpüğü alınmalı.
- En son piştikten sonra dereotu, maydanoz koyulur.
- Ağzını kapatıp 5 dakika beklenilmesinin ardından servise hazır olur.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Erdoğan'ın belediyeleri ele geçirme planı belli oldu: Kimsenin haberi yok!

Süleymancılar cemaatinde 'miras' ve 'cinayet' iddiası !

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hâlâ 'resmen' yaşıyor

Ne Koç, Ne Sabancı... 'Nas Ekonomisi' en çok ona yaradı

İstanbul 19 Mayıs konser ve etkinlik takvimi 2025

İktidarın masasına gelen anketi açıkladılar

Atatürk’ün 1927’deki seri fotoğraf çekimine ait görüntüleri ortaya çıktı

Artık onlara da maaş bağlanacak! Yasal düzenleme yolda

İzzet Ulvi Yönter'in paylaşımları sonrası Türkiye'ye geleceği iddia edilmişti

Galatasaray 5.yıldızı taktı: Okan Buruk yeni hedefi açıkladı
