Kabak tatlısı yapmanın püf noktası

Sonbahar mevsiminin gözde tatlılarından olan kabak tatlısı, mutfaklardaki yerini almaya başladı. Çinko, magnezyum, A,B ve C vitaminleri açısından oldukça zengin olan kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte ideal kabak tatlısı tarifi...

12punto

Kabak tatlısı için ilk adım doğru olgunlukta kabak seçimidir. Balkabağının etleri ne çok sert ne çok yumuşak olmalıdır.

Etleri lif lif ayrılmalıdır. Sert kabaklar tatsız kalır, yumuşak kabaklar ise çabuk dağılır ve şerbeti gereğinden fazla çeker.

Balkabağının en dış kabuklarını önce bir bıçak ile kesmeli, ardından soyacak yardımıyla yeşillikler gidene kadar soymaya devam etmelisiniz.

Doğramaya ise soyduktan sonra başlamalısınız. Kabakları iri parçalar halinde doğrayın, eğer çok küçük doğrarsanız pişerken dağılıp püre haline geleceklerdir.

Kabak Tatlısı Malzemeleri:

1 kg kabak 
2 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı su
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
1 çubuk tarçın

Sosu için:
1 su bardağı ceviz ya da susam 
İsteğe bağlı olarak tahin ya da Hindistan cevizi

KABAK TATLISI NASIL YAPILIR?

-İlk olarak kabağınızı yeterli büyüklükte olacak şekilde dilimlere ayırın. Ardından dilimlemiş olduğunuz kabağın dış kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.

-Kabakları tencereye dizin üzerine şekeri, şekerli vanilini, suyu ve tarçını ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını tam kapatmadan orta ateşte 30-40 dakika kontrollü olarak pişirin. Servis tabaklarına alın.

-Üzerine tahin ya da hindistan cevizi sosu dökerek hazırlamış olduğunuz kabak tatlısını hem süsleyebilir hem de daha da lezzetlenmesini sağlayabilirsiniz.