Kalsiyum kaynağı: Ahududunun az bilinen faydaları

Ahududu meyvesi içerdiği C vitamini ve kalsiyum yönünden zengin olması sebebiyle ön plana çıkmaktadır. Mayıs ve kasım ayları arasında ülkemizde yetiştirilmekte olan ahudunun insan sağlığına faydaları neler?

12punto

Ahududu, gülgiller ailesinden olan bir bitki türüdür.

Genelde ormanların açık verdiği yerlerde veya önceden yangın ya da ağaç kesimi ile açılan alanlarda büyür. Ahududu çiçeği, arılar için temel bir nektardır.

Nemli iklime sahip bölgelerde kolayca üretilebilir ve kesilmedikçe kendiliğinden ürer.

Ahududu meyvesi ise parlak kırmızı renkte olup tatlı ve ekşi bir lezzete sahiptir. 

AHUDUDU FAYDALARI

  • Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar.
  • Yapraklarının usaresi (özü) terletir ve idrar söktürür.
  • Tansiyonu düşürür.
  • Bağırsakların çalışmasını düzene sokar.
  • Kabızlığı giderir.
  • Ateşi düşürür.
  • Vücuda dinçlik verir.
  • Böbrek ve safra kesesi taşlarına, nikriz hastalığına çok faydalıdır.
  • Boğaz, bademcik ve göz iltihablarında kullanılır.
  • Göz iltihaplanmalarında suyuyla pansuman yapıldığında şifa verir.