Makarnanın insanı mutlu ettiği bilimsel olarak kanıtlandı

Yurt dışında yayın yapan bir derginin yayınladığı araştırma sonucuna göre, 1154 yılında Sicilya'da ortaya çıkan makarna yiyeceğinin insanı mutlu ettiği bilimsel olarak kanıtlandı.

12punto

Triptofan ve B vitaminleri bakımından zengin olan makarnanın iyi bir ruh halini desteklemedeki rolü bilimsel olarak kanıtlandı.

Özellikle Fransa, İtalya, İspanya ve Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerinde, pek çok insan makarnayı rahatlatıcı bir yiyecek olarak görmektedir.

Bu algı, beyindeki serotonin düzeylerini yükselterek mutluluk duygularına katkıda bulunduğu bilinen L-Fenilalanin ve Triptofan amino asitlerinin içeriğiyle desteklenmektedir.

Ayrıca, makarnadaki karbonhidratların artan mutluluk duygularıyla bağlantılı bir nörotransmitter olan serotonin üretimini artıran bir faktör olduğu tespit edilmiştir.

Bu bulgular, The Lancet Public Health dergisinde yayınlanan çalışmalar da dahil olmak üzere geniş bir bilimsel literatürü kapsamaktadır.