Muhallebi nedir, nasıl yapılır? Pratik muhallebi tarifi

Muhallebi, Fransız blancmange’ye benzer birçok yönden kremsi bir Arap tatlısıdır. Efsanelerde tatlının kökeni Sasani İmparatorluğuna dayandırılmaktadır.

12punto

Muhallebi; süt ve şeker karışımı ile yapılır, mısır nişastası ile pişirilip koyulaştırılır ve genellikle portakal çiçeği veya gül suyu ile tatlandırılır.

Sıcakken daha küçük kalıplara dağıtılır, soğumaya bırakılır ve daha sonra soğuk olarak servis edilir.

Bu basit ve doyurucu tatlı, Arap Yarımadası, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da biraz farklı şekillerde yenir. Bölgeye bağlı olarak, antep fıstığı, badem, kıyılmış hindistan cevizi, tarçın veya kuru üzüm gibi tipik yerel malzemelerle süslenebilir.

Pek çok ülke ve bölgede Ramazan ayı boyunca servis edilen en sevilen tatlılardan biridir, ancak düzenli olarak hafif bir restoran tatlısı olarak da servis edilir.

MUHALLEBİ MALZEMELER

  • Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler / 4 kişilik
  • 440 gr süt
  • 40 gr şeker
  • 60 gr pirinç unu
  • Bir tutam tuz 1-2 gram
  • 3-4 gr portakal çiçeği suyu
  • Tarçın
  • Antep fıstığı veya badem

MUHALLEBİ NASIL YAPILIR?

  • Sütü, şekeri, pirinç ununu ve tuzu çözülene kadar çırpın, ardından karışımı küçük bir tencereye dökün.
  • Orta ateşte koyun ve kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırın. Bu noktada, ısıyı orta-düşük dereceye ayarlayın, ardından karışım kaşığın arkasını kaplayacak kadar kalınlaşana kadar sürekli karıştırmaya devam edin.
  • Tencereyi ocaktan alın ve portakal çiçeği suyunu ilave edin.
  • Ayrı kaselere dökün, streç filmle örtün ve servis zamanı gelene kadar buzdolabında saklayın.
  • Servise hazır olduğunda tarçın serpin ve ezilmiş badem veya antep fıstığı ile süsleyin.