Pancake tarifi! Pancake hazırlarken bilmeniz gerekenler
Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında yer alan pancake, hazırlanışı ve tüketilmesi yönünden oldukça pratik bir tatlıdır. Ortalama 20 dakika içerisinde hazırlanan pancake, hangi malzemelerle ve nasıl yapılır? İşte pancake yapımına dair bilmeniz gerekenler...
12punto
Son dönemde ülkemizde hızla yaygınlaşan ve kahvaltı sofralarının aranan lezzetlerinden olan pancake, hazırlanışı bakımından oldukça kolay bir tatlıdır.
Pancake Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Az miktarda (tavayı yağlayacak kadar) ayçiçek yağı
Pancake Yapılışı:
İlk olarak yumurta ve şekeri çırpın. Ardından diğer malzemeleri de ekleyerek yeniden iyice çırpın. Tavayı ocağa alın ve ısıtın. Tavaya 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ekleyin.
Ocağınızı kısık ayara getirin. Teker teker pişireceğiniz pankekler için hamurdan 1 servis kaşığı miktarında ortasına gelecek şekilde isterseniz akıtarak isterseniz de kaşık yardımı ile koyun.
1-2 dakika kadar bir yüzünü daha sonra diğer yüzünü çevirerek hafifçe pişirin. Hamur bitinceye kadar gerektiğinde tavaya yeniden bir miktar yağ ekleyerek pişirme işlemini gerçekleştirin.
Damak zevkinize göre istediğiniz malzeme ile zenginleştirerek servis edin.