Portakallı Kek yapmanın püf noktası
Antik Mısırlılar tarafından keşfedilen ve günümüze kadar uzanan portakallı kek, çayın yanında afiyetle tüketiliyor. Peki, Portakallı Kek yapmanın püf noktası nedir? İşte cevabı...
12punto
7'den 70'e herkes tarafından tüketilen portakallı kek, hazırlanışı itibarıyla oldukça kolay.
Ortalama 40 dakika içerisinde fırında pişen portakallı kek yapımında kullanılan malzemeleri ve portakallı kez tarifini sizler için derledik.
Portakallı Kek Malzemeleri
-
4 adet yumurta
-
1 su bardağı toz şeker
-
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
-
Üç yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
-
1 çay kaşığı toz tarçın
-
1 su bardağı süt
-
1 adet sıkmalık portakalın kabuğu
-
1 adet sıkmalık portakalın suyu
-
3 su bardağı un
-
2 paket kabartma tozu
-
Carte d'Or Classic Çikolata Tutkunlarına
-
1 paket şekerli vanilin
Portakallı Kek Hazırlanışı
- Geniş iki karıştırma kabı hazırlayın. Bir kabın içine yumurtaları kırın ve şekeri ekleyin.
- Mikser yardımıyla hızla karıştırın ve beyazlayana kadar karıştırmaya devam edin.
- Bir kenarda tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelene dek bekleyin. Sonra yağları yumurtalı karışıma dökün.
- Bir portakalın kabuğunu rendeleyin, ardından suyunu sıkın.
- Portakal suyunu ve kabuğu sütle beraber sıvı karışıma ekleyin.
- Kuru malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu, vanilin) elekten geçirerek boş olan kaba dökün. İyice karıştırın.
- Kuru ve sıvı karışımları yavaşça tek kapta buluşturun. Dıştan içe doğru karıştırarak homojenleştirin.
- Karışımı, yapışmaz bir kek kalıbına dökün.
- Fırını 180 derecede ısıtın ve karışımı 45 dakika pişirin.