Portakallı muhallebi nasıl yapılır? Pratik portakallı muhallebi tarifi
Yemek programlarında sıkça yapılan portakallı muhallebi tarifi yurttaşlar tarafından araştırılıyor. Portakallı muhallebi nasıl yapılır? Portakallı muhallebi tarifi...
12punto
Türkiye'de her yıl 42 milyon kişinin düzenli olarak şekerleme ürünleri tükettiği tahmin ediliyor.
Tatlının verdiği enerji kişinin vücudunu gün boyu zinde tutmasına ve gününü sağlıklı geçirmesine neden olur.
Son dönemde gündeme gelen portakallı muhallebi tarifi sosyal medyada araştırılıyor.
PORTAKALLI MUHALLEBİ MALZEMELER
- 1 su bardağı = 200 ml
- Baton kalıp kullanıldı ancak farklı kalıplar da kullanabilirsiniz. Hatta cuplarda da servis edebilirsiniz.
Portakallı muhallebi için;
- 3 su bardağı portakal suyu (tortusu kalmaması için tel süzgeçten geçirelim)
- 2 yemek kaşığı nişasta (buğday, mısır farketmez)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
İrmikli muhallebi için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 2 yemek kaşığı kakao (diğer yarısı için)
PORTAKALLI MUHALLEBİ YAPILIŞI:
- İşe ilk önce portakallı muhallebiyle başlıyoruz. Portakal suyu, nişasta ve şekeri güzelce çırparak pişiriyoruz. Çok çabuk pişen karışım ısınıp göz göz olunca ateşten alıp kalıba döküyoruz.
- İrmikli muhallebi için; süt, şeker ve irmiği karıştırarak pişiriyoruz.
- Yine göz göz olup katılaşınca ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ilave ediyoruz. Yağ tamamen eriyene kadar karıştırıyoruz.
- İrmikli muhallebinin yarısını kalıba döküyoruz diğer yarısına kakaoyu karıştırıyoruz. En üste de bunu dağıtıyoruz.
- En az 5-6 saatliğine buz dolabına gönderiyoruz.