Sarımsaklı Ekmek (Garlic Bread) nedir, nasıl yapılır?

İtalya'da yaygın olarak tüketilen Sarımsaklı Ekmek (Garlic Bread), ülkemizde de popüler oldu. Peki Sarımsaklı Ekmek nedir, nasıl yapılır? İşte pratik Sarımsaklı Ekmek tarifi...

12punto

İtalya, İngiltere, İskoçya, İsveç ve Norveç gibi ülkelede ülkelerde yaygın olarak tüketilen Sarımsaklı Ekmek (Garlic Bread), ülkemizde gündeme geldi.

Peki Sarımsaklı Ekmek nedir, nasıl yapılır? İşte pratik Sarımsaklı Ekmek tarifi...

Sarımsaklı Ekmek Malzemeler:

(1 sb= 200 ml)

Hamur için;

• 1 yk kuru/toz maya
• 1 yk toz şeker
• 1 çb ılık su
• 4 yk eritilmiş tereyağı
• 1 sb ılık süt
• Yarım tk tuz
• 2 adet yumurta (çırpılmış)
• 4,5 sb un

İçi için;

• 150 gr oda sıcaklığında tereyağı
• 4-5 diş ezilmiş sarımsak
• 1 çk tuz
• 1 tutam maydanoz
• Arzu ederseniz taze soğan

Sarımsaklı Ekmek Yapılışı:

İşe ilk önce maya ve şekeri 1 çay bardağı suda karıştırmakla ve 5 dakika bekletmekle başlıyoruz.

Sonrasında bu karışıma; eritilmiş tereyağı, süt ve çırpılmış yumurtaları ilave ediyoruz.

Geniş bir kapta un ve tuzu karıştırıp üzerine sıvı karışımımızı döküyoruz. Güzelce karıştırıyoruz. Hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat oda sıcaklığında mayalanması için kenara alıyoruz. (Videodaki gibi daha yumuşak bir hamur dilerseniz yarım bardak su da ilave edebilirsiniz)

Bu sırada içimiz için; ince ince doğradığımız maydanoz, sarımsak ve tereyağı karışımımızı hazırlıyoruz.

Mayalanan hamuru düz bi zemine alıp merdane yardımıyla genişletip bir parmak kalınlığında dikdörtgen hale getiriyoruz.

Sarımsaklı harcı tüm hamura yayıp kareler halinde kesiyoruz. Her bir kareden bezeler elde edip top haline getirerek pişireceğimiz kalıba alıyoruz.

Önceden alt üst 180 derecede ısınan fırında ortalama 30 dakikalığına gönderiyoruz.

Kalan sarımsaklı sostan ekmek fırından çıkar çıkmaz tekrar sürebilirsiniz.