İncirli Börek nasıl çıtır olur? İncirli Börek yapmanın püf noktaları
Eski bir Orta Asya Türk yemeği olan börek, 7'den 70'e herkesin severek tükettiği yemekler arasında yer alıyor. Peki, incirli börek nasıl çıtır olur? İncirli börek tarifi...
A, H, C, B1, B2 ve B6 vitaminlerini içerisinde barındıran incirli böreğin malzemeleri nelerdir? İncirli börek nasıl yapılır?
İşte incirli börek hakkında bilmeniz gerekenler...
İncirli Börek Malzemeler:
• Hazır milföy hamuru
• Her 4 adet için 2 adet taze incir
• 1 adet yumurtanın sarısı
• 1 tk toz şeker
• Üzeri için; pudra şekeri ve bal
İncirli Börek Yapılışı:
İşe ilk önce kare milföy hamurlarımızı videoda olduğu gibi köşelerinden kesip şekil vermekle başlıyoruz.
İncirlerimizi ortadan ikiye kesip sonrasında dilimlere ayırıyoruz. Şekil verdiğimiz hamurların ortasına yerleştiriyoruz.
İncirlerin üzerine çok az toz şeker serptikten sonra hamurlara da yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısıttığımız fırına gönderiyoruz. Hamurun kabarıp kızarması yeterli olacaktır.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı
Di-En Araştırma'nın İstanbul anketinde görülmemiş fark!
'Gözünün üstünde kaşın var' gibi bir dava!..
Bir bebek Norveç’te 340 bin dolar servetle, Türkiye’de 3900 dolar borçla doğuyor
Beşiktaş Kabataş'taki metro inşaatında çökme meydana geldi
Papa 14.Leo ziyareti, kalpgâh, kenar kuşak jeopolitiği ve dinler
Şimdi de refakat eden kişi hastaneye kaldırıldı!
Avrupa aydınlanmasını ve ilerlemesini başlatan hareket; Türk Yürüyüşü...
CHP'li Günaydın'dan 'sahte diplomalı milletvekilleri' iddiasına açıklama
Şule Çet cinayetinde hapis cezası alan Berk Akand tahliye olmuş