Şifa deposu: Balık çorbası

Balık çorbası, balık veya deniz ürünlerinin sebze ve et suyu, meyve suyu, su veya başka bir sıvı ile karıştırılmasıyla yapılan bir besindir. Özellikle kış aylarında tüketilen ve "şifa deposu" olarak bilinen balık çorbası nasıl yapılır? İşte hazırlanışı...

12punto

Lezzetiyle olduğu kadar yüksek besin değeriyle de öne çıkan balık çorbası, özellikle kış aylarında balık severlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

BALIK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

  • Orijinal tarifinde, iskorpit veya kırlangıç balığından yapılır.
  • Tereyağsız olmuyor. Soğan, havuç, sarımsağımız ve kerevizimiz olmazsa olmaz. Genelde yapanlar kereviz olmadan yapıyor. Ama kereviz olmadan balık çorbası olmaz.
  • Balığı önceden haşlıyoruz. Sonra temizleyip ayıkladıktan sonra haşladığımız suyu kullanmalıyız. Hepsini yaptıktan sonra pişerken üzerinde oluşan köpükleri almamız gerekiyor.
  • Normal et yemeklerinde olduğu gibi balık çorbasının da tadının değişmemesi için köpüğü alınmalı.
  • En son piştikten sonra dereotu, maydanoz koyulur.
  • Ağzını kapatıp 5 dakika beklenilmesinin ardından servise hazır olur.