Paçık çorbası nedir, nasıl yapılır?
Afyon'un geleneksel çorbalarından olan paçık hakkında arama motorlarında detaylı araştırma yapılıyor. Paçık çorbası nedir, nasıl yapılır? Paçık tarifi...
Genellikle kış aylarında tercih edilen paçık çorbası, Afyon ve çevre illerde tüketilmektedir.
Uzun süre pişirilmiş paça etinin Afyon patatesli ekmeği veya pide üzerine koyulması, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı eklenmesi esasıyla hazırlanır.
PAÇIK ÇORBASI MALZEMELER:
- 2 kg paça eti (sığır, kuzu ayağı veya dil paçası)
- 1 adet bayat Afyon ekmeği
- 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 5 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
PAÇIK ÇORBASI HAZIRLANIŞI:
- Paçık (paça) eti, düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle iki saat pişirilir.
- Pişen etin kemikleri temizlenir. Afyon ekmeği, küp şeker büyüklüğünde kesilerek servis tabağına döşenir.
- Ekmekler istenirse fırında ısıtılabilir.
- Ekmeklerin üzerine paçanın suyu ve eti gezdirilir.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
- Arzuya göre üzerine kızdırılmış tereyağı dökülebilir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
O parmağın sallanacağı öyle çok şey var ki!..
‘Türkiye’nin sorunlarını hangi parti çözer?’ anketinden çarpıcı sonuç!
Resmî Gazete / 10-16 Kasım 2025
Gazetecilere hukuksuz suçlamalar ve Nagehan Alçı
İBB iddianamesi ile ilgili bomba kulis geldi
Kadın, İslam ve bakış açısı
Cumhuriyetin felsefesi ve erdemi
Emrivaki yaptı, AKP, MHP’yi kaybetmemek için 'tamam' dedi
Kılıçdaroğlu, Soylu, İnce, Binali Yıldırım ve Perinçek’i buluşturan düğün
CHP'nin İBB iddianamesi tepkisine MHP medyasından yanıt