Paçık çorbası nedir, nasıl yapılır?
Afyon'un geleneksel çorbalarından olan paçık hakkında arama motorlarında detaylı araştırma yapılıyor. Paçık çorbası nedir, nasıl yapılır? Paçık tarifi...
Genellikle kış aylarında tercih edilen paçık çorbası, Afyon ve çevre illerde tüketilmektedir.
Uzun süre pişirilmiş paça etinin Afyon patatesli ekmeği veya pide üzerine koyulması, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı eklenmesi esasıyla hazırlanır.
PAÇIK ÇORBASI MALZEMELER:
- 2 kg paça eti (sığır, kuzu ayağı veya dil paçası)
- 1 adet bayat Afyon ekmeği
- 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 5 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
PAÇIK ÇORBASI HAZIRLANIŞI:
- Paçık (paça) eti, düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle iki saat pişirilir.
- Pişen etin kemikleri temizlenir. Afyon ekmeği, küp şeker büyüklüğünde kesilerek servis tabağına döşenir.
- Ekmekler istenirse fırında ısıtılabilir.
- Ekmeklerin üzerine paçanın suyu ve eti gezdirilir.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
- Arzuya göre üzerine kızdırılmış tereyağı dökülebilir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Hasan Arat'tan Fenerbahçe'ye Rafa Silva'lı 'Talisca' yanıtı
Ebru Baki Sözcü'den ayrıldı mı?
UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin rakibi kim olacak? Play-off maçı ne zaman?
21 Kasım Perşembe maç programı: Bugün maç var mı, hangi maçlar var, saat kaçta?
Fenerbahçe En-Nesyri için Al-Nassr'den gelen rekor bonservisi reddetti
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
İUP maaşı ödeme tarihi ne zaman? İUP maaşları ne zaman yatacak?
20 Kasım reyting sonuçları 2024: Annem Ankara, Kuruluş Osman, Leyla
22 Kasım 2024 burç yorumları
Yenidoğan Çetesi üyesi Renas Kılıç'tan skandal itiraf