Paçık çorbası nedir, nasıl yapılır?
Afyon'un geleneksel çorbalarından olan paçık hakkında arama motorlarında detaylı araştırma yapılıyor. Paçık çorbası nedir, nasıl yapılır? Paçık tarifi...
Genellikle kış aylarında tercih edilen paçık çorbası, Afyon ve çevre illerde tüketilmektedir.
Uzun süre pişirilmiş paça etinin Afyon patatesli ekmeği veya pide üzerine koyulması, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı eklenmesi esasıyla hazırlanır.
PAÇIK ÇORBASI MALZEMELER:
- 2 kg paça eti (sığır, kuzu ayağı veya dil paçası)
- 1 adet bayat Afyon ekmeği
- 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 5 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
PAÇIK ÇORBASI HAZIRLANIŞI:
- Paçık (paça) eti, düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle iki saat pişirilir.
- Pişen etin kemikleri temizlenir. Afyon ekmeği, küp şeker büyüklüğünde kesilerek servis tabağına döşenir.
- Ekmekler istenirse fırında ısıtılabilir.
- Ekmeklerin üzerine paçanın suyu ve eti gezdirilir.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
- Arzuya göre üzerine kızdırılmış tereyağı dökülebilir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi: 2 kadını öldürmüş
Sünepe mi, proje mi?
Dünyanın en iyi araştırma üniversiteleri açıklandı
Avcılar E5'te feci kaza!
KKTC’yi Cumhurbaşkanlığı binası Türkiye’yi de Yeni Anayasa ile koruruz!
İklim krizinin dünyaya etkileri ne olacak?
Neden toprak reformu yapılmalı?
Son genel seçim anketindeki oy farkı ortaya çıktı
İşte sır perdesinin aralanacağı tarih...
Avrupa Birliği'nin ekonomik geleceği ne?