Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,2401
Dolar
Arrow
34,4862
İngiliz Sterlini
Arrow
43,5545
Altın
Arrow
2962,0000
BIST
Arrow
9.351

Paçık çorbası nedir, nasıl yapılır?

Afyon'un geleneksel çorbalarından olan paçık hakkında arama motorlarında detaylı araştırma yapılıyor. Paçık çorbası nedir, nasıl yapılır? Paçık tarifi...

Paçık çorbası nedir, nasıl yapılır?

Genellikle kış aylarında tercih edilen paçık çorbası, Afyon ve çevre illerde tüketilmektedir.

Uzun süre pişirilmiş paça etinin Afyon patatesli ekmeği veya pide üzerine koyulması, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı eklenmesi esasıyla hazırlanır.

PAÇIK ÇORBASI MALZEMELER:

  • 2 kg paça eti (sığır, kuzu ayağı veya dil paçası)
  • 1 adet bayat Afyon ekmeği
  • 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

PAÇIK ÇORBASI HAZIRLANIŞI:

  • Paçık (paça) eti, düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle iki saat pişirilir.
  • Pişen etin kemikleri temizlenir. Afyon ekmeği, küp şeker büyüklüğünde kesilerek servis tabağına döşenir.
  • Ekmekler istenirse fırında ısıtılabilir.
  • Ekmeklerin üzerine paçanın suyu ve eti gezdirilir.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
  • Arzuya göre üzerine kızdırılmış tereyağı dökülebilir.

Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Paçık çorbası Çorba