Sofraların favorilerden: Kremalı Mantarlı Makarna tarifi
Kalsiyum yönünden zengin bir besin olan mantar, makarna yapımında sıkça kullanılıyor. Peki, evde kremalı mantarlı makarna nasıl hazırlanır? İşte kremalı mantarlı makarna tarifi...
12punto
Sinir sistemini koruyan ve alzheimer hastalığı riskini azaltan mantar, makarna yapımında da kullanılıyor.
Restoranların menülerinde yer alan kremalı mantarlı makarnayı evde hazırlamak oldukça pratik ve zahmetsiz.
Kremalı Mantarlı Makarna Malzemeler:
-1 paket makarna
-2 litre su
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı tereyağı
-300 gram mantar
-2 su bardağı krema 2 paket
-1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
-2 avuç fesleğen
-1 çay kaşığı tuz
Kremalı Mantarlı Makarna Yapılışı:
-Mantarları yıkayıp doğrayıp tavada 1 yemek kaşığı tereyağında sularını salıp çekene kadar kavurun.
-Kavurduktan sonra kısık ateşe alıp tuz, karabiber, ince kıyılmış fesleğen, 2 diş ince ince doğranmış sarımsak ve kremayı ekleyin.
-2 dakika kadar kremayı kaynatıp kesmeden pişirin daha sonra altını kapatın.
-Geniş bir tencereye 2 litre kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyarak kaynatın.
-Kaynayan suda makarnaları ortalama 10-12 dakika kadar haşlayın.
-Birbirine yapışmamaları için en başta biraz karıştırın.
-Haşlandıktan sonra süzün, pişmelerini durdurmak için üzerine 1 bardak soğuk su dökebilirsiniz.
-Tekrar tencerede kremalı mantarlı sosunuz ile birleştirin ve karıştırın. Kremalı mantarlı makarna servise hazır.