Sofraların yeni lezzeti: Pembe pilav tarifi
Pembe pilav tarifi farklı lezzet arayan kişiler tarafından araştırılmaktadır. Sofraların yeni lezzetleri arasında yer alan pembe pilav nedir, nasıl yapılır?
Pembe pilav son dönemde Türk mutfağında adından sıkça söz ettiriyor.
Pembe Pilav Tarifi İçin Malzemeler
-2 su bardağı pirinç
-2 su bardağı sıcak su
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 su bardağı pancar suyu
-Tuz
Pembe Pilav Yapılışı
-Pirinçler ayıklanıp yıkanır. Pilav tenceresine tereyağı eklenerek ocağın altı yakılır, tereyağı eriyince pirinç ve tuz eklenerek kavrulur.
-Sıcak su ve pancar suyu eklenir, kaynama noktasına geldiğinde tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.
Pancar suyu için
Pancar yıkanıp kabukları soyulur küp küp doğranır su dolu tencerede yumuşayana kadar pişirilir.
Piştikten sonra pancarlar isteğe bağlı salataya eklenir.
Suyu da pilava eklenerek hem salata hem pilav hazırlamış oluruz.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
O parmağın sallanacağı öyle çok şey var ki!..
‘Türkiye’nin sorunlarını hangi parti çözer?’ anketinden çarpıcı sonuç!
Resmî Gazete / 10-16 Kasım 2025
İBB iddianamesi ile ilgili bomba kulis geldi
Gazetecilere hukuksuz suçlamalar ve Nagehan Alçı
Kadın, İslam ve bakış açısı
Cumhuriyetin felsefesi ve erdemi
Kılıçdaroğlu, Soylu, İnce, Binali Yıldırım ve Perinçek’i buluşturan düğün
Erdoğan'a 'Eş Cumhurbaşkanlığı' teklifi
Rasim Arı'dan gündeme oturan kahvaltı sofrasına açıklama